Μάθε τι τρώμε την 25η Μαρτίου και απόλαυσέ την με τη νοστιμιά που της αξίζει
Η θρησκεία και η ανάγκη διαμόρφωσαν μια παράδοση στη γεύση, όμως μέσα στα χρόνια αυτή εξελίχθηκε, αναδείχθηκε και πλούτισε. Έτσι στις μέρες μας, στρώνουμε την 25η Μαρτίου τραπέζι γιορτινό, παραδοσιακό, γεμάτο γεύση.Γιατί εδώ, δεν θα σας δώσω μόνο τις καλύτερες συνταγές! Θα σας πω και όλα τα μυστικά, που έχω αποκομίσει μέσα από την εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου το φαγητό σας να στεφτεί από απόλυτη επιτυχία!
Το πιατο της ημέρας
Η συνταγή καθώς και για μερικά πιάτα που θα τον συντροφεύσουν και θα τον αναδείξουν γι αυτο επιλέξτε κλασικα πιατα και θα δικαιωθείτε. Τραγανες πεντανόστιμες μπουκιές ψαριού με μυρωδικά που θα δώσουν τσαχπινιά στις γεύσεις σας. Είναι το ψάρι για το οποίο πρέπει να προνοήσεις. Να προνοήσεις να τον αγοράσεις δυο μέρες πριν, ώστε να προλάβεις να τον ξαλμυρίσεις. Τέσσερις πέντε φορές αλλαγή στο νερό του είναι απαραίτητες. Έπειτα, πρέπει να προνοήσεις για το τηγάνισμα του.
Πρωταγωνιστής ο μπακαλιάρος, που μπορείτε να τον βρείτε σχεδόν παντού και σε διάφορες μορφές. Αυτό που δεν πρέπει με τίποτα να ξεχάσετε είναι ότι αν επιλέξετε τον παστό ή υγράλατο θα πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδικασία ξαλμυρίσματος.
Για να τον αναδείξεις, θα χρειαστεί να πετύχεις τραγανό κουρκούτι, που δεν είναι άλλο από ένα παχύρρευστο μείγμα με βάση το αλεύρι. Με το σωστο μιγμα και τις οδηγιες μου θα εχεις τραγανο φιλετο ψαριου. Θα σε βοηθησει να δωσεις εξτρα γευση.
Το συνοδευτικό της ημέρας
Το απόλυτο συνοδευτικό του, είναι η σκορδαλιά. Έχει βασικό υλικό το σκόρδο, ψωμί ή πατάτα, λάδι και καρύδια, χτυπημένα όλα μαζί σε ένα ομοεγενοποιημένο μείγμα με κρεμώδη υφή. Θα δωσει εξτρα γευση στο τραπεζι σου.