Δίαιτα με γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι μια από τις πιο θρεπτικές τροφές που θα μπορούσε κανείς να εντάξει στη διατροφή του.

Αν δεν υπάρχουν προβλήματα δυσανεξίας της λακτόζης, το γιαούρτι προτείνεται σε πολλές διατροφές από διατροφολόγους – διαιτολόγους. Ο λόγος είναι ότι το γιαούρτι συνδυάζει πληθώρα θρεπτικών συστατικών με λίγες θερμίδες. Μια δίαιτα με γιαούρτι θα μπορούσε ο καθένας να ακολουθήσει. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές διατροφές με βάση το γιαούρτι, όπως η δίαιτα 3 ημερών με γιαούρτι. Όλες αυτές οι δίαιτες θα πρέπει να επιτηρούνται από τον προσωπικό διαιτολόγο για παροχή συμβουλών. Τι θα έλεγες για ένα γιαούρτι με μέλι και καρύδια με λίγες θερμίδες ή ρύζι με γιαούρτι και πάλι με λίγες θερμίδες;

Δίαιτα 3 ημερών με γιαούρτι

Η δίαιτα 3 ημερών με γιαούρτι είναι ένα πρόγραμμα που συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού και βασίζεται κυρίως στο γιαούρτι και στην ποικιλία λαχανικών και φρούτων. Η δίαιτα με γιαούρτι δεν αποτελεί πανάκεια στη διαδικασία μείωση βάρους αλλά είναι ένα βοηθητικό, σύντομο πρόγραμμα διατροφής που θα ενισχύσει τον οργανισμό σας μέσω της αποτοξίνωσης και θα δώσει μια παραπάνω ώθηση για την απώλεια βάρους καθώς είναι λίγες οι θερμίδες γιαούρτι.

Τροφές για δίαιτα με γιαούρτι

Χαρακτηριστικό σνακ για τις δίαιτες που μπορεί να θεωρηθεί και επιδόρπιο είναι το γιαούρτι με μέλι και καρύδια. Είναι απόλυτα θρεπτικό καθώς συνδυάζονται εξαιρετικά τα θρεπτικά συστατικά του γιαουρτιού και του μελιού με τα ω-ε λιπαρά οξέα των καρυδιών.

Γιαούρτι με μέλι και καρύδια θερμίδες (100γρ, 2%): 152

Επίσης, σε μια δίαιτα με γιαούρτι μπορούμε να εντάξουμε για γεύμα ρύζι με γιαούρτι. Αυτό το μαγικό “πάντρεμα” συνδυάζει τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες αλλά και τα μέταλλα και τις βιταμίνες του γιαουρτιού και του ρυζιού σε ένα εύπεπτο και θρεπτικό γεύμα. Κι το ποιο σημαντικό; Για το ρύζι με γιαούρτι οι θερμίδες είναι εξίσου λίγες.

Το γιαούρτι ως μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, πρωτεΐνης και προβιοτικών έχει συσχετιστεί η κατανάλωσή του με την απώλεια βάρους. Μια δίαιτα με γιαούρτι, πράγματι, συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο υπερβολικού βάρους και παχυσαρκίας. Ωστόσο, το γιαούρτι πρέπει να χρησιμοποιείται με τέτοιο τρόπο ώστε να αντικαθιστά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες καθώς από μόνο του δεν μπορεί να συμβάλλει στη μείωση βάρους.

https://www.argiro.gr/2021/08/diaita-me-giaourti/