Για τους ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή ακολουθούν ειδική διατροφή υπάρχουν γιαούρτια χωρίς λακτόζη, όπως αυτο της καρύδας, και τουι αμυγδάλου. Αυτά έχουν μια ελαφρώς γλυκίζουσα γεύση. Χωρίς λακτόζη παράγεται από ημιαποβουτυρωμένο γάλα αγελάδας με τη διαδικασία της φυσικής στράγγισης. Επίσης, παράγεται με την προσθήκη της λακτάσης, ενός ενζύμου που υδρολύει τη λακτόζη με φυσικό τρόπο. Τα χωρίς λακτόζη λοιπόν, όπως της καρύδας και του αμυγδάλου αποτελούν ιδανικά υποκατάστατα του γιαουρτιού και δίνουν στους ανθρώπους με δυσανεξία στη λακτόζη την αίσθηση της γεύσης του γιαουρτιού, χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. Επιπροσθέτως, τα προβιοτικά γιαούρτια περιέχουν μικροοργανισμούς που παρέχουν οφέλη για την υγεία μας όταν καταναλώνονται ενώ παράλληλα μειώνουν τα συμπτώματα δυσανεξίας στη λακτόζη.