Πίσω

Το καλυτερο γιαουρτι με προβιοτικα

Το γιαούρτι με προβιοτικά, σύμμαχος στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Η δυσκοιλιότητα είναι μια άβολη κατάσταση που δυσκολεύει την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων. Συνήθως οφείλεται στις διατροφικές συνήθειες και στην μειωμένη φυσική δραστηριότητα αν δεν είναι αποτέλεσμα άλλης νόσου. Η αντιμετώπισή της είναι εφικτή αρκεί να αλλάξουμε διατροφική συμπεριφορά και να ασκούμαστε τακτικά. Γιαούρτι με φρούτα αλλά και γλυκά διαίτης με γιαούρτι είναι η πολυπόθητη απόλαυση στην καταπολέμηση της.

Με προβιοτικά

Το γιαούρτι με προβιοτικά προσφέρει πολλές θετικές επιδράσεις στη λειτουργία του εντέρου. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι τα προβιοτικά βελτιώνουν σημαντικά το χρόνο αλλά και τη συχνότητα κένωσης του εντέρου. Ορισμένα οξυγαλακτικά βακτήρια θεωρείται ότι ασκούν ευεργετική δράση στην υγεία του ανθρώπου. Γι’ αυτό ξεκίνησαν να κυκλοφορούν στο εμπόριο τύποι γιαουρτιού που περιέχουν αυτά τα βακτήρια, τα οποία αποκαλούνται προβιοτικά. Εξ’ ου και η ονομασία γιαούρτι με προβιοτικά.

Γιαούρτι και δυσκοιλιότητα

Γιαούρτι και δυσκοιλιότητα είναι έννοιες αντικρουόμενες αλλά και συνάμα συνυφασμένες. Το γιαούρτι σκέτο αλλά και το γιαούρτι με φρούτα και ειδικά αποξηραμένα συμβάλλουν στην ανακούφιση από το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας. Τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα όπως το αβοκάντο, το αχλάδι, το μήλο και η μπανάνα αλλά και λαχανικά όπως μπρόκολο, λάχανο, σπανάκι και καρότο έχουν αποδειχτεί ότι βοηθάνε στην δυσκοιλιότητα. Επίσης, τροφές όπως το μέλι και το γιαούρτι ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Επομένως, ιδανικότερη λύση από γιαούρτι με φρούτα ή γιαούρτι με μέλι ή γιαούρτι με δημητριακά για την δυσκοιλιότητα δεν θα μπορούσες να σκεφτείς.

Γλυκά διαίτης με γιαούρτι

Δεν είναι αναγκαίο όμως να καταναλώνουμε σκέτο γιαούρτι με προβιοτικά χωρίς απόλαυση. Μπορείς εύκολα να βρεις και να δοκιμάσεις και μάλιστα με λίγες θερμίδες γλυκά διαίτης με γιαούρτι. Μέσα σε αυτά συγκαταλέγεται και το γιαούρτι με φρούτα. Δοκίμασε γιαούρτι με μούρα, με την αγαπημένη σας μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη, με φυστικοβούτυρο και δημητριακά ολικής αλέσεως και θα έχεις ένα δροσερό και γευστικό επιδόρπιο που θα σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

Η δυσκοιλιότητα συσχετίζεται σε μεγάλο βαθμό στη διατροφική μας συμπεριφορά κι ένα γιαούρτι με προβιοτικά δεν μπορεί από μόνο του να επιφέρει την πολυπόθητη ανακούφιση. Εκτός από την κατανάλωση τροφίμων που βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας πρέπει να ενυδατώνεται ο οργανισμός και να ασκείται το σώμα. Αν οι προσπάθειές σας αποβούν άκαρπες και επιμείνουν τα συμπτώματα δυσκοιλιότητας το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται