Πίσω

Μπολ φαγητου για μωρα

Τα μπολ φαγητου για μωρα είναι απαραίτητο αξεσουάρ στην προίκα ενός μωρού.

Ειδικά από τη στιγμή μάλιστα που περνάνε στην κατανάλωση στερεών τροφών. Από τον 5-6ο μήνα της ζωής του, που ξεκινάει τη φρουτόκρεμα ή την κρέμα, το μπολ φαγητού για μωρά είναι ένα από τα καθημερινά σκεύη που χρησιμοποιούνται. Τα μπολ φαγητου για μωρα φαίνονται σαν διακοσμητικα. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μπολακια παγωτου και είναι με καπακι.

Πολύ σημαντικό λοιπόν είναι τα σκεύη αυτά να είναι ασφαλή. Τόσο ως προς τη χρήση τους όσο και ως προς το υλικό κατασκευής τους. Το τελευταίο διάστημα μεγάλη δημοσιότητα έχει πάρει το θέμα με τα επιτραπέζια σκεύη και τα μπολ φαγητου για μωρα από μελαμίνη. Η αλήθεια είναι ότι ένα μπολ από μελαμίνη είναι ανθεκτικό. Δεν σπάει εύκολα ακόμη και αν πέσει κάτω. Πιο συγκεκριμένα, μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα επιτραπέζια σκεύη από μελαμίνη μπορεί να απελευθερώσουν μεγάλες ποσότητες του υλικού αυτού όταν χρησιμοποιηθούν για το σερβίρισμα πολύ ζεστών φαγητών. Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους επιστήμονες η πρόσληψη μελαμίνης μέσω του φαγητού σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να είναι επιβλαβής για τον οργανισμό.

Ακόμη βέβαια δεν έχουν αξιολογήσει επαρκώς τα αποτελέσματα. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Προκειμένου να ταυτοποιηθεί σε ποιο ποσοστό η μελαμίνη μπορεί να απορροφηθεί από τον οργανισμό. Καθώς επίσης και σε ποιο βαθμό μπορεί να προκαλέσει βλάβες.

Ποια είναι κατάλληλα μπολ φαγητού για μωρά;

Έτσι, καλό θα είναι, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για το συγκεκριμένο υλικό, να χρησιμοποιούμε μπολ φαγητου για μωρα. Αλλά και άλλα μπολ όπως μπολακια με καπακι ή μπολακια παγωτου και διάφορα άλλα διακοσμητικα μπολ από άλλα υλικά. Μπορούμε να επιλέγουμε μπολ φαγητού για μωρά: μπολακια για παγωτο, πιάτα ή ποτήρια από κεραμικά, πλαστικά ή οικολογικά υλικά όπως μπαμπού. Σε κάθε περίπτωση η ασφάλεια προέχει και γι’ αυτό προτιμούμε σκευή από οικολογικά-BPA Free υλικά.

Πλέον η αγορά έχει κατακλυστεί από μπολάκια διαφόρων ειδών, σε διαφορετικά χρώματα και σχέδια από ασφαλή αμιγώς φυσικά υλικά. Είναι και αυτά αρκετά ανθεκτικά. Τα πιτσιρίκια τα λατρεύουν αφού έρχονται και σε περίτεχνα χρώματα και σχέδια. Έτσι η επόμενη γενιά σε μπολ φαγητου για μωρα, σε μπολακια παγωτου, μπολακια με καπακι και διάφορα άλλα διακοσμητικα μπολ είναι οικολογική, ασφαλής και σίγουρα πολύ όμορφη.

Με αγάπη Αργυρω.

Αν σας άρεσε το άρθρο διαβάστε και το παρακάτω.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται