Πίσω

Ακτινίδιο: θερμίδες και ιδιότητες

Το ακτινίδιο είναι ένα εξωτικό φρούτο που αποτελεί θησαυρό θρεπτικών συστατικών.

Το ακτινίδιο είναι ένα ζουμερό και ιδιαίτερο φρούτο με λίγες θερμίδες και σπουδαία διατροφική αξία, που καταναλώνεται συχνά στην Ελλάδα. Είναι ένα εξωτικό φρούτο, που είτε θα αγαπηθεί από όποιον το καταναλώσει, είτε θα αφήσει μια αρνητική εντύπωση. Το ακτινίδιο είναι γνωστό για τις σημαντικές ιδιότητες του και για την όξινη και έντονη γεύση του. Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες. Μπορεί να το βρει κανείς εύκολα όλες τις εποχές. Το ακτινίδιο έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Οι λίγες θερμίδες που έχει το ακτινίδιο, το καθιστά συχνή επιλογή ανάμεσα στην μεγάλη ποικιλία φρούτων.

Ακτινίδιο ιδιότητες και θερμίδες

Όταν αναφερόμαστε στο ακτινίδιο, μιλάμε για ένα φρούτο πλούσιο σε νερό όπως είναι τα περισσότερα άλλωστε φρούτα. Επιπλέον το ακτινίδιο φέρει σημαντικές βιταμίνες όπως είναι η βιταμίνη C και η Ε, καθώς και φυλλικό οξύ, κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορο. Οι βιταμίνες αυτές είναι πολύ σημαντικές για τη θωράκιση του οργανισμού μας. Επίσης, περιέχει πολλές φυτικές ίνες και μηδαμινά σάκχαρα, λίπος και πρωτεΐνη. Το ακτινίδιο έχει ελάχιστες θερμίδες. Ενδεικτικά 100 γραμμάρια φρούτου, περιέχουν μόνο 61 θερμίδες. Άλλωστε, οι λίγες θερμίδες καθιστούν το ακτινίδιο αγαπητή επιλογή.

Το ακτινίδιο έχει σημαντικά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C προστατεύει από ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, όπως το άσθμα και έχει την εκπληκτική ικανότητα να διευκολύνει την απορρόφηση του σιδήρου. Μάλιστα, το ακτινίδιο έχει περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι. Επιπλέον, το ακτινίδιο χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχει βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Επίσης η βιταμίνη C δρα ως αντιοξειδωτικό και καθαρίζει από τοξικές ουσίες το σώμα μας.

Το ακτινίδιο έχει ιδιότητες που μειώνουν την αρτηριακή πίεση και την κρατούν σε φυσιολογικά επίπεδα. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιακών παθήσεων, ενώ παράλληλα μειώνει την κακή χοληστερόλη στο αίμα. Η καθημερινή κατανάλωσή του κάνει καλό στην επιδερμίδα, διατηρώντας την υγιή και λαμπερή. Αποτελεί επίσης ιδανικό φρούτο για την απώλεια βάρους σε περίοδο δίαιτας. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι το ακτινίδιο χάρη στις βιταμίνες του και τις σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες που έχει, πρέπει να αποτελεί καθημερινό στοιχείο στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.

Αν σας άρεσε το άρθρο διαβάστε και το παρακάτω:

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται