Ακτινιδιο θερμιδες

Το ακτινιδιο είναι ένα εξωτικό φρούτο που αποτελεί θησαυρό θρεπτικών συστατικών.

Το ακτινιδιο είναι ένα ζουμερό και ιδιαίτερο φρούτο με λίγες θερμιδες και σπουδαία διατροφική αξία, που καταναλώνεται συχνά στην Ελλάδα. Είναι ένα εξωτικό φρούτο, που είτε θα αγαπηθεί από όποιον το καταναλώσει, είτε θα αφήσει μια αρνητική εντύπωση. Το ακτινιδιο είναι γνωστό για τις σημαντικές ιδιοτητες του και για την όξινη και έντονη γεύση του. Το ακτινιδιο είναι πλούσιο σε βιταμινες. Μπορεί να το βρει κανείς εύκολα όλες τις εποχές. Το ακτινίδιο έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Οι λίγες θερμιδες που έχει το ακτινιδιο, το καθιστά συχνή επιλογή ανάμεσα στην μεγάλη ποικιλία φρούτων.

Ακτινιδιο ιδιοτητες και θερμιδες

Όταν αναφερόμαστε στο ακτινιδιο, μιλάμε για ένα φρούτο πλούσιο σε νερό όπως είναι τα περισσότερα άλλωστε φρούτα. Επιπλέον το ακτινιδιο φέρει σημαντικές βιταμινες όπως είναι η βιταμίνη C και η Ε, καθώς και φυλλικό οξύ, κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορο. Οι βιταμίνες αυτές είναι πολύ σημαντικές για τη θωράκιση του οργανισμού μας. Επίσης, περιέχει πολλές φυτικές ίνες και μηδαμινά σάκχαρα, λίπος και πρωτεΐνη. Το ακτινδιο έχει ελάχιστες θερμίδες. Ενδεικτικά 100 γραμμάρια φρούτου, περιέχουν μόνο 61 θερμίδες. Άλλωστε, οι λίγες θερμιδες καθιστούν το ακτινιδιο αγαπητή επιλογή.

Το ακτινίδιο έχει σημαντικά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C προστατεύει από ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, όπως το άσθμα και έχει την εκπληκτική ικανότητα να διευκολύνει την απορρόφηση του σιδήρου. Μάλιστα, το ακιτνιδιο έχει περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι. Επιπλέον, το ακτινίδιο χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχει βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Επίσης η βιταμίνη C δρα ως αντιοξειδωτικό και καθαρίζει από τοξικές ουσίες το σώμα μας.

Το ακτινιδιο έχει ιδιοτητες που μειώνουν την αρτηριακή πίεση και την κρατούν σε φυσιολογικά επίπεδα. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιακών παθήσεων, ενώ παράλληλα μειώνει την κακή χοληστερόλη στο αίμα. Η καθημερινή κατανάλωσή του κάνει καλό στην επιδερμίδα, διατηρώντας την υγιή και λαμπερή. Αποτελεί επίσης ιδανικό φρούτο για την απώλεια βάρους σε περίοδο δίαιτας. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι το ακτινιδιο χάρη στις βιταμινες του και τις σημαντικές ευεργετικές ιδιοτητες που έχει, πρέπει να αποτελεί καθημερινό στοιχείο στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.

Με αγάπη Αργυρω.

Αν σας άρεσε το άρθρο διαβάστε και το παρακάτω.