Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το κοτόπουλο πρέπει να μαγειρευτεί σωστά, να ψηθεί μέχρι μέσα και η ελάχιστη ασφαλής θερμοκρασία που πρέπει να έχει το πιο χοντρό σημείο του κοτόπουλου είναι 75 °C, όταν μετρήσουμε με ένα θερμόμετρο ψησίματος.
Εάν χρησιμοποιείτε θερμόμετρο πρέπει να το βάλετε στο πιο χοντρό σημείο του κοτόπουλου ανάμεσα στο μπούτι και πάντα να παίρνετε τη σωστή θερμοκρασία του κοτόπουλου χωρίς η βελόνα του θερμομέτρου να ακουμπάει επάνω στο κόκκαλο.
Πρέπει δηλαδή να πάρουμε την θερμοκρασία ψησίματος από το ψαχνό του κοτόπουλου και όχι από το κόκκαλο.
Ενδεικτικοί χρόνοι ψησίματος κοτόπουλου
Ανάλογα με το μέγεθος του κοτόπουλου απαιτείται και συγκεκριμένη ώρα ψησίματος:
Κοτόπουλο 1-1/2 έως 2 κιλά : 200°C το ψήνουμε για 50’ μέχρι 1 ώρα κ 10’
Κοτόπουλο 2 έως 2-1/2 κιλά : 200°C το ψήνουμε για 1-1/4 έως 1-1/2 ώρα
Κοτόπουλο 2-1/2 έως 3 κιλά : 200°C το ψήνουμε για 1-1/2 έως 2 ώρες
Όλοι οι χρόνοι ψησίματος εξαρτώνται πάντα από το φούρνο σας, από το εάν είναι κομμένο ή ολόκληρο. Σε κάθε συνταγή υπάρχουν προτεινόμενοι χρόνοι ψησίματος.
Το ψητό κοτόπουλο που θα μείνει, ξεκοκαλίστε το και φτιάξτε πανεύκολες και υγιεινές συνταγές με κοτόπουλο!