Για τη ζύμη τάρτας
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης για την τάρτα σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να μαζευτούν σε μπάλα.
Πατάμε με τις παλάμες να γίνει η ζύμη πλακέ.
Σε βουτυρωμένη μεγάλη ταρτιέρα, βάζουμε τη ζύμη.
Την απλώνουμε με τα δάχτυλα ή με τη βάση ενός ποτηριού. Φροντίζουμε να είναι παντού ισόπαχη.
Ανασηκώνουμε τη ζύμη ώστε να δημιουργήσουμε τοιχώματα.
Κόβουμε ότι περισσεύει από το χείλος της ταρτιέρας.
Τρυπάμε ελαφρά το φύλλο με πιρούνι.
Την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Για τη γέμιση
Ζεσταίνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
Σε δυνατή φωτιά ψήνουµε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο για 5-6΄.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Το βγάζουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βάζουµε τα αυγά σε ένα µπολ, προσθέτουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια, την κρέμα γάλακτος light, το µοσχοκάρυδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Τα χτυπάµε µε το σύρµα να αναµειχθούν καλά.
Πάνω στη ζύμη τάρτας, βάζουμε το κοτόπουλο σε όλη την επιφάνεια.
Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα σε όλη την επιφάνεια.
Τοποθετούµε την τάρτα στη µεσαία σχάρα του φούρνου και µε προσοχή ρίχνουµε λίγο λίγο το υγρό µείγµα (αυγά κρέμα).
Βάζουµε εδώ κι εκεί τα κρύα κοµµάτια βουτύρου στην επιφάνεια.
Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια και να πήξει η κρέµα.
Αφήνουµε την τάρτα να κρυώσει για 15-20 λεπτά και να σταθεροποιηθεί.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και την κόβουµε σε κοµµάτια.
Σερβίρουµε µε ψητά ντοματίνια και ανάµεικτη πράσινη σαλάτα.