Χειμώνας βαρύς ήρθε και μας δείχνει τι θα πει κρύο. Η «Ελπίδα» σε όλη την Ελλάδα έχει φέρει χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και παγωμένους βοριάδες στα πελάγη.
Δεδομένου των καιρικών συνθηκών και της καραντίνας, οι περισσότεροι από μας μένουμε μέσα στα σπίτια μας.
Πάμε για μαγειρέματα χειμωνιάτικα, με υλικά και συνταγές που μας κάνουν καλό και ζεσταίνουν το μέσα μας.
Πόσες φορές δεν αναζητάτε συνταγές για τις παγωμένες μέρες του χειμώνα; Συνταγές θρεπτικές, οικονομικές που μοσχοβολάνε και γίνονται γρήγορα σε μια κατσαρόλα με λίγα υλικά.
Πάμε να δούμε τι τρώμε τον χειμώνα, όταν έξω η παγωνιά πέφτει κάτω από το 0 και θέλουμε να ζεσταθεί το κορμί και η ψυχή μας.
Πατσάς ψιλοκομμένος ή χοντροκομμένος! Παραδοσιακή συνταγή για πατσά θρεπτικό και αχνιστό. Και μην μου πείτε ου γιατί είναι από τα πιο θρεπτικά χειμωνιάτικα μαγειρέματα που λειτουργούν σαν φάρμακο για το κρύο και θωρακίζουν τον οργανισμό.

Ε ναι! Μια φασολάδα με το κρύο είναι ό,τι καλύτερο αυτές τις κρύες μέρες.

Κρεατόσουπα με κριθαράκι, θρεπτική, πανεύκολη και ό,τι πρέπει για το ανοσοποιητικό.

Μοσχαρόσουπα με λαχανικά, με νοστιμιά που δεν το περιμένεις. Φτιάξε μια αχνιστή σούπα μοσχάρι και θα με θυμηθείς.

Μπορστ. Η κόκκινη σούπα με παντζάρι και πολλές παραλλαγές. Έρχεται από τις ανατολικές χώρες και είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό. Μάλιστα, στην ποντιακή κουζίνα, υπάρχει αντίστοιχη συνταγή και είναι απίστευτη. Με κρέας ή χωρίς, η νοστιμιά της είναι απερίγραπτη.

Βελουτέ λαχανικών. Μάζεψε ό,τι λαχανικά έχεις στο σπίτι σου και φτιάξε μια βελουτέ λαχανικών με πλούσια γεύση, κρεμώδη υφή και πολλή νοστιμιά.

Κοτόσουπα πρέπει όλοι να τρώμε χειμώνα-καλοκαίρι και ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα, είναι φάρμακο από μόνη της.
