Η κινόα και το κους κούς είναι δύο φαγητά που πολύ συχνά συγχέονται (έχουν και τα δύο την μορφή κόκκων) και καταναλώνονται συχνά ως εναλλακτικές επιλογές του ρυζιού και των ζυμαρικών. Δεδομένης της παρόμοιας εμφάνισής τους και των παρόμοιων μαγειρικών εφαρμογών τους, πολλοί τείνουν να τα μπερδεύουν ή απλώς να αναρωτιούνται πώς διαφέρουν. Όσον αφορά την διατροφική αξία, διαφέρουν, χωρίς όμως να έχουμε πολύ σημαντικές διαφορές. Και τα δύο μπορούν να μαγειρευτούν και να εντυπωσιάσουν με την γεύση τους.