Τοποθετούμε το μπρόκολο μέσα σε μία ειδική σακούλα για τρόφιμα, χωρίς να την κλείσουμε ερμητικά, και το τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο, σε σημεία που δεν υπάρχει τόσο έντονη ψύξη. Θέλουμε η σακούλα να είναι χαλαρά κλεισμένη, ώστε το λαχανικό να αναπνέει και να μην αναπτυχθούν μύκητες. Με τον τρόπο αυτό, μπορούμε να το διατηρήσουμε για έως και μια εβδομάδα.
Μπορούμε, επίσης, να καταψύξουμε το μπρόκολο, σε περίπτωση που η κατανάλωσή του δεν είναι άμεση. Ωστόσο, πριν το καταψύξουμε, πρέπει πρώτα να το κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια, να το μπλανσάρουμε, να το αφήσουμε να στεγνώσει και έπειτα να το αποθηκεύσουμε σε ειδικούς περιέκτες για τρόφιμα.