Ένας τρόπος για να απολαύσετε υγιεινή πίτσα χωρίς γλουτένη και να ξεγελάσετε τα παιδιά να φάνε λαχανικά είναι αυτή η συνταγή. Δεν θα πιστεύετε τη...

Ένας τρόπος για να απολαύσετε υγιεινή πίτσα χωρίς γλουτένη και να ξεγελάσετε τα παιδιά να φάνε λαχανικά είναι αυτή η συνταγή. Δεν θα πιστεύετε τη νοστιμιά της! Μπρόκολο και κουνουπίδι σαν πίτσα που δεν θα μπορεί να της αντισταθεί κανείς.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το μπρόκολο και κουνουπίδι σαν πίτσα

  • 2 κεφάλια κουνουπίδι (κομμένο σε φουντάκια)
  • 1 κεφάλι μπρόκολο (κομμένο σε φουντάκια)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κλων. φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού
  • 1/2 φλ. ψίχουλα ψωμιού (χωρίς γλουτένη)
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
  • Για το σερβίρισμα
  • Πράσινη σαλάτα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 340 Θερμίδες
    (kcal)
  • 40% Λιπαρά
  • 40% Υδατ/κες
  • 20% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Για το μπρόκολο και κουνουπίδι

Ξεκινάμε την συνταγή για το κουνουπίδι και μπρόκολο στο φούρνο με τυριά, προθερμαίνοντας πρώτα το φούρνο στους 200°C βαθμούς στον αέρα.

Σε ένα ταψί, βάζουμε τις φούντες από μπρόκολο και κουνουπίδι εναλλάξ.

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 10 λεπτά.

Αναποδογυρίζουμε τα λαχανικά στο ταψί.

Μπήγουμε ανάμεσα στο μπρόκολο και στο κουνουπίδι τα κομμένα ντοματίνια, το σπασμένο σκόρδο, τη ρίγανη και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά.

Σπάμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια πάνω από το ψημένο κουνουπίδι και μπρόκολο. Να πάει σε όλη την επιφάνεια, σκορπάμε εδώ κι εκεί.

Ανακατεύουμε τα ψίχουλα ψωμιού με την παρμεζάνα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια των λαχανικών.

Τέλος, σκορπάμε τα φύλλα βασιλικού.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 επιπλέουν λεπτά, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ροδίσει ελαφρά η κρούστα παρμεζάνας.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και φρέσκο ψωμί.

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, δοκιμάστε και ακόμα μια τέλεια συνταγή για κουνουπίδι και μπρόκολο ογκρατέν με τυριά.

κουνουπίδι και μπρόκολο ογκρατέν συνταγη
Διαφήμιση

Οδηγός Μαγειρικής

Στην κουζίνα με την Αργυρώ
Νόστιμο με Ιστορία από την Αργυρώ
Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Χαρακτηριστικό πιάτο της ελληνικής μεσογειακής διατροφής. Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, C, Α, Ε καροτονειδή και πολυάριθμα βιοδραστικά συστατικά σε μόλις 340 kcal. Ένα μικρό μυστικό της συνταγής, είναι ότι η βιοδιαθεσιμότητα των πολυτίμων αντιοξειδωτικών καροτενοειδών από μπρόκολο, κουνουπίδι, βασιλικό, ντομάτα, αυξάνεται με την παρουσία λιπαρής ύλης όπως το τυρί και το ελαιόλαδο.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται