Τα μυρωδικά είναι μια μεγάλη κατηγορία φυτών, που δίνουν ταυτότητα στην ελληνική κουζίνα και όχι μόνο, προσφέροντας μοναδικά αρώματα και γεύση. Τι θα ήταν η χωριάτικη σαλάτα χωρίς την ρίγανη και γενικά η ελληνική γαστρονομία χωρίς τα μυρωδικά της; Μεταξύ των πιο γνωστών μυρωδικών είναι η λεβάντα, το δεντρολίβανο, η ρίγανη, η θρούμπη, ο δυόσμος, η μέντα, ο βασιλικός, το θυμάρι, ο μαϊντανός κλπ. Καθένα από αυτά έχει το δικό του άρωμα, και ταιριάζει σε συγκεκριμένο είδος μαγειρέματος.