Πίσω

Φράουλες

Οι φράουλες έχουν σημαντική κατανάλωση στην Ελλάδα. Είναι πολύ αγαπητό από μικρούς και μεγάλους και η γεύση και το άρωμά τους είναι μοναδικό. Μπορούμε να τις βρούμε στο εμπόριο ακόμα και από τις αρχές της άνοιξης, ωστόσο την περίοδο αυτή δεν έχουν έντονη γεύση.

Επιλογή και Συντήρηση

Επιλέγουμε εκείνες που έχουν έντονο και ωραίο κόκκινο χρώμα και δεν είναι χτυπημένες με εξωτερικά μαύρα στίγματα και ζάρες. Το μέγεθος τους δεν θέλουμε να είναι και πολύ μεγάλο, καθώς οι πιο μικρές έχουν και πιο έντονη και ωραία γεύση. Είναι πολύ σημαντικό να μην πλύνουμε όλες τις φράουλες και μετά να τις τοποθετήσουμε στη συντήρηση. Με αυτόν τον τρόπο επιταχύνουμε το μούχλιασμά τους. Πρέπει να τις πλένουμε πριν ακριβώς τις καταναλώσουμε. Πρόκειται για έναν κόκκινο καρπό με μικρή διάρκεια ζωής και μπορούν να διατηρηθούν στη συντήρηση για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μέσα σε χάρτινες σακούλες ειδικές για τρόφιμα. Διαφορετικά μπορούμε να τις τοποθετήσουμε στην κατάψυξη, αφού πρώτα τις πλύνουμε και τις στεγνώσουμε καλά.

Θρεπτική αξία

Αποτελούν εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών, μετάλλων όπως είναι το κάλιο και το ασβέστιο. Επίσης περιέχουν φυτικές ίνες, σάκχαρα και σχεδόν καθόλου λίπος και πρωτεΐνες. Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος και βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Αποτελούν ένα κολατσιό με χαμηλό θερμιδικό φορτίο, για αυτό και είναι ιδανικές για απώλεια βάρους. Μειώνουν την υπέρταση και χάρη στην βιταμίνη C που περιέχουν, ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Φράουλες και μαγειρική

Αποτελούν σημαντικό στοιχείο του κλάδου της ζαχαροπλαστικής. Χρησιμοποιούνται σαν διακοσμητικά στοιχεία σε διάφορα γλυκίσματα, ενώ μπορούμε να τις προσθέσουμε σε μιξ φρούτων αλλά και λαχανικών και να δώσουν μια έξτρα και μοναδική γεύση. Ακόμα, μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικά παραδοσιακά εδέσματα με μια φρουτένια νότα.

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται