Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε βουτήξει το δάχτυλο σε μια αφράτη και αέρινη σαντιγί. Ειδικά όταν είναι σπιτική είναι σκέτη απόλαυση. Ποια είναι, όμως, τα μυστικά που κρύβει μία σαντιγί και πώς από μία κρέμα γάλακτος έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.
Η διαδικασία να φτιάξει κάποιος μία σαντιγί είναι πανεύκολη και δεν απαιτεί εξειδικευμένο εξοπλισμό ούτε πολλά υλικά. Η κρέμα γάλακτος, λίγη ζάχαρη, ένα μπολ και μίξερ είναι αρκετά. Τα υπόλοιπα έχουν κάνουν με άλλους παράγοντες για να γίνει πετυχημένη η σαντιγί. Θερμοκρασία, χτύπημα και λιπαρά είναι λέξεις κλειδιά που κρύβουν την επιτυχία. Σε τι θερμοκρασία και πόσα λιπαρά πρέπει να έχει η κρέμα γάλακτος, πόση ώρα χτυπάμε τη σαντιγί; Ερωτήματα που οι απαντήσεις τους έχουν σημασία για το τελικό αποτέλεσμα.