To πλιγούρι είναι μια υπερτροφή, που τα τελευταία χρόνια κατέχει σημαντική θέση στην ελληνική κουζίνα. Το πλιγούρι είναι ένα δημητριακό προϊόν που προέρχεται από το σπάσιμο κόκκων σιταριού. Είναι πολύ γνωστό στις κουζίνες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Έχει υποστεί ελάχιστη επεξεργασία, και για αυτό έχει διατηρήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά του.
Είναι πλούσιο σε διαιτητικές ίνες, προκαλώντας μας κορεσμό με αποτέλεσμα να αποφεύγουμε την συχνή κατανάλωση τροφής. Συμβάλλει στην μείωση της κακής χοληστερόλης και είναι μια τροφή πλούσια σε βιταμίνες. Για αυτούς τους λόγους πρέπει να το εντάξουμε στην διατροφή μας
Πως μαγειρεύουμε το πλιγούρι
Μαγειρεύεται πολύ εύκολα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το πλιγούρι μέχρι να πιει όλα τα υγρά. 1 φλιτζάνι πλιγούρι βράζεται σε 2 φλυτζάνια νερό.
Το πλιγούρι είναι υγιεινό δημητριακό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κυρίως γεύμα η να συνοδέψετε σαλάτες ή ως γέμιση στα λαχανικά.