Μία μέση συνιστώμενη πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων είναι περίπου 3 γραμμάρια την ημέρα. Ομάδες ανθρώπων, όπως οι έγκυες ή ανοσοκατεσταλμένοι, πιθανόν να χρειάζονται μεγαλύτερη ημερήσια πρόσληψη.
Σε γενικές γραμμές τα ψάρια είναι μία από τις καλύτερες πηγές πρόσληψης των λιπαρών οξέων αυτών. Σολομός, γαύρος, σκουμπρί, ρέγγα και σαρδέλα είναι κάποια από τα πολλά που πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε στην διατροφή μας. Επίσης, κάποια φυτικά έλαια, όπως είναι το λάδι σόγιας και από ελαιοκράμβη, περιέχουν σημαντικές ποσότητες των συγκεκριμένων λιπαρών οξέων, ωστόσο στην χώρα μας δεν παρατηρείται σπουδαία κατανάλωση. Τέλος, τα καρύδια, τα αμύγδαλα, ο λιναρόσπορος και κάποια πράσινα λαχανικά (π.χ. λαχανάκια Βρυξελλών) είναι κάποια ακόμα τρόφιμα με περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά οξέα.
Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες κατηγορίες θρεπτικών συστατικών, έτσι και για τα ω-3 λιπαρά οξέα υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής. Αυτά εξασφαλίζουν την απαιτούμενη ημερήσια πρόσληψη, σε άτομα που δεν την λαμβάνουν μέσω της τροφής τους και παρουσιάζουν έλλειψη.