Τα πασχαλινά τσουρέκια, τα κουλουράκια του Πάσχα, το Λαμπρόψωμο τα φτιάχνουμε πάντα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Τη Mεγάλη Πέμπτη βάφουμε και τα κόκκινα αυγά.
Αυτό που έχω να σας προτείνω είναι να μην τα φτιάξετε όλα μαζί γιατί θα πελαγώσετε. Ένα – ένα, μια – μια συνταγή, για να έχετε το χρόνο να απολαύσετε και το ζύμωμα και το φούσκωμα, αλλά και να δώσετε προσοχή στο ψήσιμο ώστε να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.
Καλό είναι να έχετε κάνει 1 εβδομάδα πριν, μία λίστα σούπερ μάρκετ για τα υλικά που θα χρειαστείτε στο Πασχαλινό τραπέζι. Κανένα από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για τσουρέκια πασχαλινά, κουλουράκια, γλυκά πασχαλινά δεν χαλάει.
Έχοντας λοιπόν τελειώσει με την συλλογή των υλικών, μπορείτε να συντηρήσετε τα πιο ευπαθή προϊόντα στο ψυγείο και τα υπόλοιπα στα ντουλάπια σας. Άρα έχοντας όλα τα απαραίτητα υλικά στην κουζίνα, κάθε στιγμή, μπορείς να φτιάξεις τα τσουρέκια ή τα κουλουράκια σου.
Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να διαβάσεις καλά την συνταγή σου. Σε κάθε συνταγή, σάς έχω μυστικά επιπλέον για να έχετε πάντα σίγουρη επιτυχία. Συγκεντρώσετε και ζυγίσετε με ηρεμία τα υλικά σας. Τοποθετήστε τα κοντά σας με την σειρά που θα μπουν στη ζύμη.
Έχοντας κατανοήσει πλήρως τη συνταγή, ξεκινήστε με χαρά κι απολαύστε κάθε στάδιο της διαδικασίας.