Πίσω

Πάρος: 56 isles beer η μπύρα της Πάρου

Η ιδέα της μπύρας 56

Η Πάρος έχει πολλές ομορφιές και τώρα έχει να υπερηφανεύεται και την τοπική μπύρα 56 isles.

Η ιδέα ξεκίνησε ένα απόγευμα στο Λονδίνο. Δεν υπάρχουν και πολλά ζεστά απογεύματα στο Λονδίνο, αντίθετα με τα ελληνικά νησιά. Συζητώντας τις μελλοντικές μας ανησυχίες, με τον φίλο και μετέπειτα συνέταιρό μου Μαρίνο Αλεξάνδρου γεννήθηκε η ιδέα της 56. Η παραπάνω συζήτηση έγινε σε μια pub στο Mayfair πίνοντας ένα ποτήρι εξαιρετικής μπύρας. Στην απέναντι μεριά του δρόμου διαδραματίζονταν κάποιο event και η περιοχή ήταν γεμάτη κόσμο, ο οποίος απολάμβανε τα ποτά του με αυτό τον υπέροχο καιρό. Αυτό μας έφερε στο νου τις όμορφες μέρες στο νησί. Θέλαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα ποιοτικό προϊόν που να σε ταξιδεύει γευστικά στα υπέροχα νησιά της Ελλάδας. Μια μπύρα craft που θα απολαμβάνεται κάτω από τον ήλιο του Αιγαίου. Πλούσια σε γεύση, «τραγανή» και ευχάριστη.

Η χρήση του κριθαριού που καλλιεργείται στο νησί δίνει έναν ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα στην μπύρα που οφείλεται στο μικροκλίμα του τόπου. Η αλμύρα της θάλασσας, η ηλιοφάνεια και η ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται προσθέτουν στην γεύση, αναδυκνύοντας τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά της, ενώ η χρήση ποικιλιών ποιοτικού λυκίσκου από διάφορες χώρες αλλά και βύνης με έντονα αρωματικό και γευστικό χαρακτήρα αναδεικνύουν τα επιμέρους συστατικά της συνταγής.

Παρασκευασμένη στην αγαπημένη μας Πάρο, με το όνομά της να τιμά και τα 56 νησιά των Κυκλάδων, κοσμοπολίτικη, με πανέμορφο τοπίο και την ζεστασιά των ανθρώπων της.

Pilsner Μπύρα

Μπύρα Wit

Η Aegean Wit που συνδυάζει το χαρακτήρα της βελγικής Wit με τις τοπικές γεύσεις, είναι συνδεδεμένη με την πλούσια παράδοση της αλλά βαθιά μέσα της παραμένει Παριανή. Χρησιμοποιώντας παριανό σιτάρι χωρίς βυνοποίηση, το οποίο δίνει ένα ελαφρύ σταρένιο χρώμα με απαλή θολότητα, συνδυάζει άψογα τα αρώματα των εσπεριδοειδών με τα τοπικά μπαχαρικά. Ο συνδυασμός των παραπάνω δημιουργεί μια δροσιστική και χυμώδη Wit.

 

Διαφήμιση

Session IPA

I.P.A. ή India Pale Ale, είναι ένας ιδιαίτερος τύπος της κλασσικής Αγγλικής Ale. Δημιουργήθηκε από την ανάγκη μεταφοράς μπύρας από την Βρετανική αποικιοκρατική αυτοκρατορία στην τότε αποικία τους την Ινδία. Ο τύπος της μπύρας που μεταφερόταν ήταν Pale Ale. Όμως, με τα τότε χαρακτηριστικά της, η Pale Ale δεν μπορούσε να διατηρηθεί κατά τη μεταφορά στην Ινδία. Έτσι, οι ζυθοποιοί ανέπτυξαν ένα τύπο με αυξημένο ποσοστό αλκοόλ και με αυξημένες ποσότητες λυκίσκου. Ο νέος αυτός τύπος, που είχε ως αποτέλεσμα μία πιο αρωματική και πικρή εκδοχή της Pale Ale, τελικά επικράτησε και σήμερα είναι γνωστός ως I.P.A.

Η session IPA είναι μια υποκατηγορία στην οποία τα χαρακτηριστικά της IPA παραμένουν αναλλοίωτα έχοντας χαμηλότερο αλκοόλ για να πίνεται πιο ευχάριστα

Χυμώδης, δροσερή session IPA, με έντονη επίγευση λυκίσκου, υψηλής ποιότητας βύνες και τοπικό κριθάρι. Έχει ελαφρύ σώμα με απαλή πικράδα.

Διαφήμιση

Lager

Φρέσκια, με ισορροπημένο σώμα, τραγανή γεύση και γλυκιά επίγευση.

Για να γνωρίσετε καλύτερα τη μπύρα “56 isles beer” επισκεφθείτε το site της, www.56islesbeer.gr

Αν είστε μέλος ενός αγροτουριστικού συνεταιρισμού ή νέος παραγωγός και επιθυμείτε να επικοινωνήσετε τη δουλειά και τα προϊόντα σας μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας μέσω του mail info@argiro.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται