Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού, είτε ζεστό είτε κρύο, έχει συνδεθεί με σημαντικά οφέλη.
1. Περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες (πολυφαινόλες), που βοηθούν στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό. Δείτε εδώ τα αντιοξειδωτικά ροφήματα που μας κάνουν καλό.
2. Διατηρεί τον εγκέφαλο σε εγρήγορση και βοηθά στην καλή λειτουργία του, μειώνοντας την πιθανότητα προσβολής από νόσους όπως το Αλτσχάιμερ.
3. Αποτελεί την νούμερο ένα επιλογή ροφήματος σε περίοδο δίαιτας, καθώς βοηθά στην καύση λίπους ρυθμίζοντας τον μεταβολισμό.
4. Δρα ευεργετικά στο καρδιαγγειακό μας σύστημα.
5. Υπάρχουν σχετικές έρευνες που υποστηρίζουν ότι εξασφαλίζει χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης.
Από την άλλη πλευρά, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν καταναλώνεται συσκευασμένο τσάι, καθώς οι μεγάλες ποσότητες ζάχαρης που περιέχει, προσφέρουν και ένα υψηλό θερμιδικό φορτίο. Επίσης, τα άτομα με σοβαρές ευαισθησίες στην καφεΐνη μπορεί να εμφανίσουν αϋπνία, άγχος, ευερεθιστότητα, ναυτία ή στομαχικές διαταραχές με την συχνή κατανάλωση πράσινου τσαγιού.
Διαβάστε ακόμα και μάθετε για τη διατροφική αξία της κινόας: