Πίσω

Τα 10 πιο σημαντικά διατροφικά οφέλη της βρώμης

Η βρώμη στο πρωινό μας

Το πρωινό σίγουρα είναι το πιο βασικό γεύμα της ημέρας. Μας δίνει δύναμη για να ξεκινήσουμε την καθημερινότητά μας και τα απαραίτητα συστατικά για τον οργανισμό μας. Για να γίνει ακόμα πιο θρεπτικό το πρώτο γεύμα της ημέρας, δεν έχουμε άλλο από το να προσθέσουμε σε αυτό, την βρώμη.

Διαφήμιση

Τα οφέλη της βρώμης

Πρώτο πλεονέκτημα της προτίμησης στην βρώμη, είναι ότι πρόκειται για ένα δημητριακό, το οποίο μας χορταίνει. Επίσης, αυτός ο κορεσμός που προσφέρει η βρώμη, μας αποτρέπει από το να τσιμπολογάμε και να παίρνουμε τζάμπα θερμίδες.

Έτσι, με δύο κουταλιές βρώμης στο γάλα ή στο γιαούρτι μας, μας βοηθάει να ελέγχουμε το βάρος μας.

Άλλη μία ωφέλεια που μας χαρίζει η βρώμη, είναι η αποτοξινωτική της δράση. Περιέχει πολλά αμινοξέα που προστατεύουν το συκώτι και ενισχύουν την λειτουργία του εντερικού συστήματος, από το οποίο αποβάλλονται οι τοξίνες. 

Από τα μεγαλύτερα κέρδη της κατανάλωσης βρώμης είναι ότι βοηθάει στην ισορροπία των επιπέδων του σακχάρου. Αποτελεί μία σημαντική τροφή για τους ασθενείς του διαβήτη

Επίσης, έχει αποδειχθεί πως, η κατανάλωση της βρώμης ως διατροφική συνήθεια, λόγω της πληθώρας της σε αμινοξέα, βοηθάει στην δημιουργία καινούριων ιστών στο σώμα μας. Επιπλέον, μειώνει την χοληστερόλη, καθώς οι ίνες που περιέχονται στην βρώμη καθαρίζουν τις αρτηρίες από το λίπος. Εξίσου σημαντικό και αποτέλεσμα του παραπάνω, από την κατανάλωση βρώμης, είναι η προστασία της καρδιάς μας από διάφορες παθήσεις, όπως το έμφραγμα.  

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι άλλος ένας λόγος να φάμε βρώμη καθώς αυτές είναι που προστατεύουν το νευρικό μας σύστημα. Πολύ σημαντική είναι η αντικαρκινική της δράση. Τα φυτοοιστρογόνα και οι λιγνάνες, ως συστατικά στοιχεία της βρώμης μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.

Καλά νέα και για ένα ακόμα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που πάσχει από θυροειδή! Η βρώμη περιέχει ποσοστό ιωδίου, το οποίο ενισχύει την καλή λειτουργία του αδένα αυτού. 

Τέλος, όλοι πρέπει να τρώμε βρώμη στο πρωινό μας και ειδικότερα τα κορίτσια που προσέχουν το δέρμα τους. Η βρώμη απορροφά το σμήγμα από τους πόρους μας και μας χαρίζει καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα. 

Τα οφέλη είναι πολλά και αποδεδειγμένα. Το μόνο που μένει είναι να κάνουμε αυτή την προσθήκη στην ζωή μας που, αν και είναι μικρή, μπορεί να κάνει μεγάλα θαύματα στην υγεία μας.

Πάρτε ιδέες για πεντανόστιμο πρωινό:

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται