Έχει πολλά ονόματα ανάλογα την περιοχή που φτιάχνουν την συνταγή.
Κυρίως στα νησιά λέγεται στραπατσάδα ή κοσκοσέλα και περιλαμβάνει στην βάση ,αυγά και ντομάτα. Μερικές φορές βάζουν μέσα λίγη πιπεριά ή ξερό κρεμμύδι αλλά και ψιλοκομμένο τρυφερό και σφιχτό κολοκύθι.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα λέγεται αυγά καγιανά ή Καγιανάς ή Μενεμένι.
Δεν έχει καμία σχέση με τον Κα-ι-κανά της Μικρασίας, όπου εκεί προστίθεται αλεύρι στο τηγάνι.
Ο Καγιανάς της Πελοποννήσου έχει μέσα του παστό χοιρινό και πολλές φορές τον έχω δοκιμάσει με πελτέ ντομάτας αντί για φρέσκια ντομάτα.
Ο Καγιανάς Πελοποννήσου έχει και μια ιδέα μπαχαρικών από το παστό σύγκλινο.
Ανάλογα δηλαδή από τα μπαχαρικά που έχουν βάλει στο σύγκλινο, παίρνει αρώματα και ο Καγιανάς.
Οι Μανιάτες για να συντηρήσουν το χοιρινό κρέας φτιάχνουν το σύγκλινο. Έτσι στις συνταγές με αυγά αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές βάζουν παστό κρέας. Στην ουσία είναι ένα κορυφαίο ελληνικό αλλαντικό που απογειώνει τα αυγά Καγιανά.
Στην Μακεδονία πάλι φτιάχνουν απλή συνταγή καγιανά με αυγά ντομάτα και μπάτζο (τοπικό τυρί).
Ενίοτε μπαίνει μέσα και καυτερή πιπεριά ή αλλιώς τσούσκα. Αλλιώς η συνταγή από τους Έλληνες με καταγωγή από Μικρασία λέγεται Μενεμένι και έχει σίγουρα καυτερή πιπεριά.