Με 3-4 υλικά και πολύ όρεξη φτιάξε την παραδοσιακή Κώτικη συνταγή, ομελέτα με ντομάτα και κρεμμύδια. Το όνομα της είναι «Εβραίικο από την Κω».

Με 3-4 υλικά και πολύ όρεξη φτιάξε την παραδοσιακή Κώτικη συνταγή, ομελέτα με ντομάτα και κρεμμύδια. Το όνομα της είναι «Εβραίικο από την Κω».

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
16

Για την ομελέτα με ντομάτα και κρεμμύδια

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 αυγά
  • 3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Το μόνο που χρειάζεσαι είναι φρέσκα αυγά, ώριμες και σφιχτές ντομάτες με πλούσια σάρκα χωρίς πολλά υγρά.

    Πρώτα καθαρίζουμε τα λαχανικά.

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

    Έπειτα ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και αφήνουμε έξω τα πολλά υγρά.

    Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει για 4-5’.

    Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 7-8’ να στεγνώσουν.

    Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

    Χτυπάμε τα αυγά με πιρούνι σε ένα μπολ.

    Χαμηλώνουμε την εστία και περιχύνουμε τα υλικά στο τηγάνι με τα χτυπημένα αυγά.

    Ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά αφήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά για περίπου 5’ περίπου.

    Σερβίρουμε σε πιάτο και συνοδεύουμε με ψωμί  και τυρί της αρεσκείας μας.

    Για γλυκό σας προτείνω να δοκιμάσετε μια παραδοσιακή συνταγή από την Κω, με λίγα απλά υλικά, την μαεριά

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται