• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 16 λεπτά
241
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κόκκινη και 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένες σε καρέ
  • 5 ώριμες μεγάλες και σφιχτές ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1-1/2 συσκευασία ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. κοφτή πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4- 6 αυγά
  • 2 πολύ μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια (τα φύλλα τους μόνο ψιλοκομμένα)
  • λίγο κύμινο και λίγο πιπέρι καγιέν
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι.

    Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά, προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά.

    Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά.

    Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε την πάπρικα και τη ζάχαρη.

    Προαιρετικά προσθέτουμε πιπέρι καγιέν ή λίγο μπούκοβο.

    Αν θέλουμε σε αυτό το σημείο προσθέτουμε λίγα τρίμματα φέτας.

    Σπάμε τα αυγά ένα-ένα μέσα σε ένα μπολ.

    Στη συνέχεια τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.

    Αφήνουμε τα αυγά να σιγοβράσουν μέσα στην υπέροχη σάλτσα για λίγα λεπτά.

    Ανάλογα βέβαια αν προτιμάτε τον κρόκο μελάτο ή σφιχτό παρατείνετε ή μειώνετε τον χρόνο μαγειρέματος.

    Τέλος πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα τρυφερά φύλλα (πράσινα) των φρέσκων κρεμμυδιών.

    Σερβίρουμε με ψωμί και φέτα για ολοκληρωμένη απόλαυση!

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται