Η γυναίκα κι οι προκλήσεις στη δημόσια σφαίρα

Tην Παρασκευή 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία άλλη μια εκδήλωση που σχεδίασε και διοργάνωσε το Γενικό Λύκειο Πάρου.

Στην εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα «Γιάγκος Αργυρόπουλος» (Πολυγωνικό) του Γενικού Λυκείου Πάρου παρευρέθηκε πολύς κόσμος, ιδιαίτερα γυναίκες από όλο το ηλικιακό φάσμα. Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της Women act.

Η εκδήλωση: «Η γυναίκα κι οι προκλήσεις στη δημόσια σφαίρα», ξεκίνησε με τη σύντομη ομιλία της Διευθύντριας του ΓΕ.Λ. κ. Ιφιγένειας Χατζηγεωργίου, με μία αναφορά στο φαινόμενο της έμφυλης βίας κι η οποία εν συνεχεία αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες εκπαιδευτικοί όταν έχουν θέσεις ευθύνης (και η ίδια).

Καλωσόρισε τις επτά (7) προσκεκλημένες γυναίκες και τις ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της να είναι ομιλήτριες. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «το σχολείο έχει προκρίνει την υλοποίηση 2 δράσεων που συνυφαίνονται με τη γυναίκα. Η πρώτη έχει ως θέμα τη γυναίκα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε φορά που βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στον δημόσιο βίο – είτε ενεργεί ως πολιτικό πρόσωπο, είτε ως επικεφαλής δημόσιου ή ιδιωτικού οργανισμού.

Η δεύτερη εκδήλωση που έχει σχεδιαστεί για την άνοιξη έχει ως θέμα τα φύλα και τις στερεοτυπικές αντιλήψεις και θα γίνει από κοινού με τα Λύκεια Νάξου και Σύρου, κι αφορά στη Β΄ Λυκείου κυρίως.»

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των 7 γυναικών που ήταν στον πάνελ και η καθεμία παρουσίασε τις δικές της δυσκολίες καθώς και το προσωπικό της βίωμα στις προκλήσεις που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει στον τομέα της: Άννα Μάνη Παπαδημητρίου (Βουλευτής- Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων), Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (Σεφ), Μαίη Ζαννή (Πρόεδρος Women act), Μαργαρίτα Αργουδέλη (Πρόεδρος Κοινότητας Πάρου), Άννα Κάγκανη (Πρόεδρος φίλων Κ.Υ. Πάρου), Μαρουλία Κοντού (Μουσικός- «Μυθωδία») & Μαρικίτα Τριανταφύλλου (Παιδαγωγός – «Κουδουμεντού).

Στη συνέχεια απηύθυναν εγκάρδιο χαιρετισμό οι εκπρόσωποι όλων των Συλλόγων Γυναικών της Πάρου κι Αντιπάρου Παροικιάς «Αρηίς», Νάουσας, Μάρπησσας και Αντιπάρου καθώς κι ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας κι ο Έπαρχος Πάρου Αντιπάρου κ. Κώστας Μπιζάς.

Ακολούθησαν ερωτήσεις ή τοποθετήσεις από το κοινό. Τη συζήτηση όπως και την εκδήλωση συντόνιζε η Διευθύντρια του σχολείου η οποία μετά το πέρας της, ευχαρίστησε τους χορηγούς, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών (ιδιαιτέρως εκείνες που συν-εργάστηκαν & συν-επιμελήθηκαν την εκδήλωση καθώς και την Υποδιευθύντρια κ. Ν. Δρακάκη), τον Σύλλογο Γονέων όχι μόνο που φρόντισε για άλλη μια φορά τον μπουφέ (κέρασμα) αλλά και για τη διαρκή στήριξή του προς το σχολείο καθώς και τις Μαθητικές κοινότητες.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε για τις μαθήτριες που συμμετείχαν στην εκδήλωση, μέσα από τραγούδια και την ανάγνωση σύντομων βιογραφικών για τις ομιλήτριες καθώς και τη μικροφωνική φροντίδα. Πιο συγκεκριμένα ευχαρίστησε και συνεχάρη τις μαθήτριες για την εμπνευσμένη παρουσία, ερμηνεία των τραγουδιών και των μουσικών κομματιών καθώς και της απόδοσης των κειμένων και εν γένει της σκηνικής τους παρουσίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται