Πίσω

Πώς να καθαρίσω τον καναπέ;

Ο καναπές στο σπίτι μας τις περισσότερες φορές αποτελεί το κέντρο του σπιτιού. Είναι το μέρος που καθόμαστε και χαλαρώνουμε, βλέπουμε τηλεόραση και δεχόμαστε τους φίλους μας.

Όσο περισσότερο τον χρησιμοποιούμε, τόσο πιο συχνά θα πρέπει να φροντίζουμε για την καθαριότητά του. Κάθε καναπές ανάλογα τον τρόπο αλλά και τα υλικά που είναι φτιαγμένος πρέπει να καθαρίζεται με τον δικό του τρόπο, αυτόν που σας έχει προτείνει το μαγαζί που τον προμηθευτήκατε. Έτσι αν τα καλύμματα αφαιρούνται και πλένονται μπορείτε να τα αφαιρέσετε και να τα πλύνετε. Αν ο καναπές σας είναι από δέρμα μπορείτε απλά να περιποιηθείτε την επιφάνειά του με κάποιο κατάλληλο προϊόν. Οι υφασμάτινοι καναπέδες που τα καλύματά τους δεν αφαιρούνται είναι η πιο δύσκολη περίπτωση. Υπάρχουν βέβαι υφάσματα που δε λερώνουν εύκολα, τα λεγόμενα αλέκιαστα αλλά και πάλι το μόνο σίγουρο είναι ότι αραιά και που ο καναπές θέλει ένα καλό φρεσκάρισμα.

Αν διαθέτετε ηλεκτρική σκούπα ή ατμιστή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα πολύ χρήσιμα εργαλεία. Αν όχι τι κάνετε; Θα χρησιμοποιήσετε το καπάκι μιας κατσαρόλας σας. Ναι σωστά διαβάσατε. Το καπάκι μιας κατσαρόλας.

Θα χρειαστείτε:

-1 κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι κατά προτίμηση κάποιο αγνό όπως το Μασσαλίας. Η καθαριστική δράση και το άρωμα του σαπουνιού Μασσαλίας είναι ιδανικά ακόμα και για τα πιο δύσκολα ή ευαίσθητα υφάσματα. Εάν δεν έχετε υγρό σαπούνι, αλλά έχετε μπάρα σαπουνιού ή απορρυπαντικό σκόνη πριν το ρίξετε στο διάλυμα διαλύστε το σε λίγο ζεστό νερό.

-1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

-Νερό

-Καπάκι μιας κατσαρόλας. Προτιμήστε ένα αρκετά επίπεδο με λαβή στο κέντρο του. Κατσαρόλες.

-Ένα μεγαλούτσικο πανί με μικροΐνες ή άλλο απορροφητικό πανί.

Η διαδικασία είναι απλή. Απλά γεμίστε ένα μπολ με ζεστό νερό και διαλύστε το σαπούνι. Στη συνέχεια, προσθέστε τη μαγειρική σόδα μέχρι να γίνουν όλα ένα ενιαίο διάλυμα. Βουτάτε το πανί μέσα στο διάλυμα να βραχεί καλά και το στίβετε αλλά όχι πολύ καλά. Πρέπει να κρατάει αρκετή υγρασία χωρίς όμως να στάζει. Το τυλίγετε γύρω από το καπάκι στερεώνοντάς το με ένα λάστιχο. Έτσι έχετε δημιουργήσει ουσιαστικά μια καθαριστική συσκευή με αρκετά μεγάλη επιφάνεια που θα σας βοηθήσει να περάσετε εύκολα όλη την επιφάνεια του καναπέ.Κρατήστε το καπάκι από το χερούλι και περάστε όλη την επιφάνεια του καναπέ με το βρεγμένο πανί. Ξεπλύνετε το πανί, στύψτε το καλά και κάντε ένα δεύτερο πέρασμα. Επιμείνετε στα σημεία που υπάρχουν λεκέδες. Εφόσον είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα αφήνετε να στεγνώσει.

 

Το καθάρισμα του σπιτιού και επιμέρους δουλειές όπως πχ καθάρισμα του στρώματος, ντουλαπιών ή του πλυντηρίου, είναι απαραίτητα για υγιές οικιακό περιβάλλον. Εάν σε ενδιαφέρει πώς να καθαρίσεις με απλούς τρόπους και το υπόλοιπο σπίτι, δες ακόμα:

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται