5 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές στα τάπερ

Τα πλαστικά τάπερ τα χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά. Είτε για να αποθηκεύσουμε κάποιο φαγητό που περίσεψε και να το βάλουμε στο ψυγείο, είτε για να μεταφέρουμε φαγητό.

Είναι απαραίτητα στην κουζίνα μας με πολλά πλεονεκτήματα και μόνο ένα μειονέκτημα. Τείνουν να κρατούν τις οσμές. Αν καταφέρουμε να το διορθώσουμε και μπορέσουμε να απαλλαγούμε εύκολα από τις άσχημες μυρωδιές στα πλαστικά τάπερ, τότε τα πλαστικά τάπερ μας θα ανέβουν στην κλίμακα εκτίμησήσης μας.

Μπορεί να έχετε δοκιμάσει χίλιους δυο τρόπους ακόμα και με σκληρά καθαριστικά. Είναι καιρός να ανακαλύψετε ότι υπάρχουν 5 τρόποι να απομακρυνουμε τις άσχημες μυρωδιές από τα πλαστικά μας τάπερ χωρίς χημικά αλλά χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά που έχουμε στο σπίτι μας.

Εφημερίδα

Δεν έχετε παρά να πάρετε ένα φύλλο (ή και περισσότερα) εφημερίδας, να την τσαλακώσετε και να γεμίσετε το πλαστικό τάπερ με αυτή. Κλείστε το καπάκι και ξεχάστε το μέχρι την επόμενη μέρα. Τόσο εύκολα και τόσο απλά, το χαρτί της εφημερίδας θα τραβήξει όλες τις δυσάρεστες οσμές.

Άνθρακας

Σίγουρα έχετε ακούσει ότι ο άνθρακας χρησιμοποιείται ευρέως στα φίλτρα. Με η βοήθεια του άνθρακα λοιπόν μπορούμε να απαλλαγούμε από τις άσχημες μυρωδιές στα πλαστικά μας τάπερ. Βάζουμε απλά μερικά κάρβουνα (όχι ζεστά εννοείται) μέσα στο τάπερ μας, σφραγίζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε έτσι μερικές ώρες. Ο άνθρακας θα απορροφήσει όλες τις ανεπιθύμητες οσμές.

Μαγειρική σόδα

Η σόδα έχει τόσες χρήσεις στην κουζίνα μας και μπορεί και σε αυτή την περίπτωση να μας λύσει τα χέρια. Δεν έχουμε παρά να δημιουργήσουμε μια πάστα σόδας με νερό και με ένα σφουγγάρι  να τρίψουμε όλο το εσωτερικό του δοχείου. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και για πολύ επίμονες μυρωδιές αφήνουμε την πάστα να στεγνώσει κάτω από τον ήλιο αν είναι δυνατόν και ξεπλένουμε μετά.

Λεμόνι

Με τη δύναμη του λεμονιού και με το μοναδικό άρωμά του μπορούμε να απαλλαγούμε από τις δυσάρεστες μυρωδιές και στα τάπερ μας. Απλά ξεπλένουμε το δοχείο με χυμό λεμονιού με τη βοήθεια ενός σφουγγαριού ή χρησιμοποιούμε απευθείας τις λεμονόκουπες σε όλο το εσωτερικό του τάπερ.

Καφές

Είτε σαν ρόφημα είτε σαν σκόνη, ο καφές μπορεί να κάνει αυτό που θέλουμε, να ξεφορτωθούμε τις άσχημες οσμές από τα τάπερ μας. Απλά βάζουμε μπόλικο καφέ μέσα στο τάπερ και το αφήνουμε για μερικές ώρες να δράσει.

Μάθε ακόμα πως να καθαρίσεις σωστά το ψυγείο

Αλλά και πώς μπορείς να καθαρίσεις αποτελεσματικά με ξύδι το μπάνιο & την κουζινα!

https://www.argiro.gr/2022/11/5-tropoi-gia-na-apallageite-apo-tis-myrodies-sta-taper/