Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Θεοφάνεια καθώς και πολλές ονομαστικές γιορτές στην περίοδο των Χριστουγέννων σημαίνουν τραπέζια λουκούλεια, με πλούσια φαγητά και γλυκά που πάντα περισσεύουν.
Left over και σπατάλη φαγητού είναι σε υπερθετικό βαθμό αυτές τις ημέρες.
Ψυγεία και ντουλάπια φορτώνονται τις γιορτινές ημέρες είτε έχουμε καλεσμένους είτε για να καλύψουμε τις ανάγκες της οικογένειας που πάντα λαχταράει ποικιλία στο γιορτινό τραπέζι.
Όμως η σπατάλη φαγητού τις ημέρες αυτές είναι σύνηθες φαινόμενο που όμως υπάρχει τρόπος να έχουμε 0 food waste. Έτσι τίποτα δεν θα πάει χαμένο, όλα με έξυπνο τρόπο θα συντηρηθούν ή θα γίνουν νέες συνταγές που θα απολαύσουν όλοι.
Έτσι τα χριστουγεννιάτικα αλλά και πρωτοχρονιάτικα leftovers θα ξαναμπούν στο τραπέζι μας με λαχταριστές εύκολες συνταγές.
Αξιοποιώντας λοιπόν όλα τα περισσεύματα από γεμιστή γαλοπούλα ή κοτόπουλο ακόμα κι από παραδοσιακό χοιρινό ή μοσχάρι ρολό εξασφαλίζεις το καθημερινό τραπέζι για όλη την οικογένεια.
Εγώ αυτό που κάνω πάντα όταν έχει τραπέζι στο σπίτι είναι να μοιράζω να φιλεύω δηλαδή τους καλεσμένους μου, περίσσευμα φαγητού ή γλυκού αφού ξέρω τι τους αρέσει και πόσο πολύ θα το απολαύσουν την επόμενη ημέρα κυρίως της πρωτοχρονιάς μετά το hangover.