Όλων των ειδών τα λιπαρά είναι αναγκαία για τον οργανισμό μας. Αυτό που πρέπει να προσέχουμε είναι να τηρούμε την αναλογία των λιπαρών. Θα πρέπει η διατροφή μας να αποτελείται κατά βάση με τρόφιμα με καλά λιπαρά και ένα μικρό μέρος (περίπου 10%) να είναι κορεσμένα λιπαρά. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι θα πρέπει να περιορίσουμε τα τρόφιμα με κορεσμένα λιπαρά 1-2 φορές την εβδομάδα και να αυξήσουμε την κατανάλωση ψαριών, ξηρών καρπών και κάποιων λαχανικών.
Τέλος, καλές ιδέες για να μαγειρεύουμε χρησιμοποιώντας λιγότερα λίπη, είναι να μειώσουμε τα τηγανητά και να μαγειρεύουμε τα φαγητά μας στον ατμό, στη σχάρα, στο φούρνο ή βραστά.
Μάθε ποιες τροφές έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.