Από στόμα σε στόμα

Το εμβληματικό βιβλίο μαγειρικής «Από στόμα σε στόμα», που υπογράφουν η διακεκριμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ο κορυφαίος διατροφολόγος Αναστάσιος Παπαλαζάρου κυκλοφορεί σε λίγες μέρες από τις Εκδόσεις Σταμούλη.  

Πρόκειται για μια πρωτότυπη συλλογή αυθεντικών παραδοσιακών συνταγών από όλη την Ελλάδα, που ταξιδεύοντας μέσα στον χρόνο από γενιά σε γενιά έφτασαν μέχρι το σήμερα, χαρίζοντας αδιάκοπα νοστιμιά και υψηλή διατροφική αξία σε όσους τις γεύονται. 

Όπως τονίζουν οι συντελεστές του βιβλίου, η μεσογειακή δίαιτα αποτελεί πρότυπο διατροφής παγκοσμίως. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια εδώ, στην πατρίδα μας, έχουμε απεμπολήσει τις διατροφικές αυτές αρχές, που εκθειάζονται παγκοσμίως, κι έχουμε υιοθετήσει δυτικόφερτα πρότυπα, προϊόντα κυρίως μάρκετινγκ κι επικοινωνίας. Έτσι, για παράδειγμα, το δίκκοκο σιτάρι, το φαγόπυρο, ο ζωχός και η τσουκνίδα έχουν δώσει τη θέση τους στο μάνγκο, τη κινόα και την παπάγια. 

Έτσι αποφάσισαν  να συλλέξουν ξεχασμένες, παραδοσιακές συνταγές από όλη την Ελλάδα. Συνταγές και υλικά, που χρησιμοποιούνταν παλιότερα στην ελληνική κουζίνα και στην πορεία του χρόνου τείνουν να χαθούν ή και ξεχάστηκαν. Παράλληλα σκοπός τους είναι να αναδείξουν και τις  χαμένες πολιτισμικές αξίες των παλιότερων γενιών. 

Έτσι, με έναν μοναδικό τρόπο οι συνταγές του βιβλίου συμπλέκονται με τις μνήμες που ξυπνούν οι μυρωδιές και οι γεύσεις τους, χαρίζοντας στον αναγνώστη ένα ξεχωριστό γευστικό νοσταλγικό ταξίδι. 

Με άλλα λόγια το βιβλίο αναδεικνύει την αξία των παραδοσιακών συνταγών του τόπου μας χρησιμοποιώντας σύγχρονα, επιστημονικά εργαλεία διατροφής.

Για την δημιουργία του βιβλίου συνεργάστηκαν η κορυφαία σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία μαζί με την ομάδα της επιμελήθηκε τις συνταγές, τροποποιώντας ό,τι χρειαζόταν για το καλύτερο αποτέλεσμα, μαζί με τον διακεκριμένο διατροφολόγο Αναστάσιο Παπαλαζάρου και την επιστημονική του ομάδα. 

Αποκτήστε πρώτοι το βιβλίο κάνοντας προπαραγγελία στο eshop των Εκδόσεων Σταμούλη

Δείτε τις φωτογραφίες από τη παρουσίαση βιβλίου.

 

 

 

 

 

https://www.argiro.gr/2023/06/apo-stoma-se-stoma/