Πίσω

Μπαίνει η ντομάτα στην κατάψυξη;

Κι όμως οι ντομάτες συντηρούνται στην κατάψυξη και μάλιστα αφού τις καταψύξεις είναι έτοιμες για μαγείρεμα κάθε στιγμή. Τριμμένες ντομάτες για την μαγειρική, για σάλτσα ντομάτας αλλά και για συντήρηση στην κατάψυξη για πολλούς μήνες.
Όταν η ντομάτα(είναι στην εποχή της σε αφθονία, εκτός από τα μαγειρέματα, μπορείς και να την συντηρήσεις με πολλούς τρόπους. Οι τριμμένες ντομάτες ωμές, χωρίς δηλαδή να τις βράσεις σε σάλτσα, μπορούν να συντηρηθούν στην κατάψυξη για παρά πολλούς μήνες. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος συντήρησης της ντομάτας χωρίς κόπο και καθόλου χρονοβόρος.

Επίσης δεν χρειάζεται να έχεις μεγάλη ποσότητα ντομάτας, ας πούμε ότι έχουν ωριμάσει 3-4 ντομάτες και για να μην πάνε χαμένες τις τρίβεις και τις καταψύχεις.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ντομάτες ώριμες, ένας τρίφτης ντομάτας και σακουλάκια τροφίμων. Πλύνε τις ντομάτες, τρίψε τες στον τρίφτη και γέμισε τα σακουλάκια τροφίμων. Σφράγισε τα και βάλε τα στην κατάψυξη. Μέσα σε 2 ώρες το πολύ η τριμμένη ντομάτα έχει παγώσει
Φαντάσου ένα μεγάλο παγάκι τριμμένης ντομάτας που είναι έτοιμο για μαγείρεμα για σάλτσα ντομάτας, για κοκκινιστό, για φασολάκια ή για οποιαδήποτε συνταγή με ντομάτα.
Η τριμμένη ντομάτα στην κατάψυξη είναι έτοιμη για μαγείρεμα έτσι όπως είναι παγωμένη. Κατευθείαν την βάζεις στην κατσαρόλα για να μαγειρευτεί. Δεν χρειάζεται ξεπάγωμα γιατί ξεπαγώνει σχεδόν αμέσως.

Μάθε πώς να φτιάξεις σπιτική κονσέρβα ντομάτας.

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται