Πίσω

Μαθε για : Τι ρύζι για γεμιστά χρησιμοποιει

Ρυζι για γεμιστα: Τι ρυζι βαζουμε στα γεμιστα;
Τα σπιτικά γεμιστά που και μετά από 3 ημέρες να τα φας η γεύση τους σου μένει αξέχαστη, είναι μαγειρεμένα με ρύζι Καρολίνα. Αφενός γιατί μόνο αυτό το ρύζι υπήρχε πάντα σε κάθε σπίτι κι αφετέρου αν το διαχειριστείτε σωστά τότε η γέμιση θα μαγειρευτεί και θα μαλακώσει το ρύζι χωρίς να λασπώσει ούτε ένας κόκκος.Κι ένα μεγάλο μυστικό για να μη σας λασπώνει το ρύζι είναι να ξεπλένετε καλά το ρύζι  σε ένα σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγει όλη η επιφανειακή κόλα του (άμυλο). Μετά στύψτε πάνω στο πλυμένο ρύζι ένα λεμόνι κι ανακατέψτε να πάει παντού. Το ρύζι στα γεμιστά δεν θα σας λασπώσει ποτέ.Με ρωτάνε συχνά αν μπορείτε να βάλετε κίτρινο μακρύκοκκο  ρύζι. Η απάντησή μου είναι πάντα η ίδια. Όχι φυσικά, γιατί πρώτον το ρύζι έχει υποστεί επεξεργασία, έχει χάσει την νοστιμιά του δεν πρόκειται να ρουφήξει τα υγρά των γεμιστών και στο τέλος το μόνο που θα πετύχετε θα είναι ένα ταψί με τα πιο άνοστο φαγητο  που φάγετε ποτέ.Δεν καταλαβαίνω την εμμονή που έχουν κάποιοι να χρησιμοποιούν αλλο ρύζι στα γεμιστά εκτος την καρολινα.
Αντίθετα αν δεν θέλετε να βάλετε ρύζι  προτείνω καστανό που στο κάτω κάτω είναι υγιεινό αλλά και πολύ πιο νόστιμο σε σχέση με αλλες ποικιλιες.

Ρυζι για γεμιστα: ΤΙ ρυζι βαζουμε στα στα γεμιστα;
Ρυζι για γεμιστα

Ποσο ρυζι βαζουμε στα γεμιστα;

 

 

Πόσο ρύζι βάζουμε στα γεμιστά ;
Ο γενικός κανόνας για το πόσο ρύζι βάζουμε στα γεμιστά είναι 1 κουταλιά της σούπας ρύζι.

Υπολογίζουμε δηλαδή πόσα κομμάτια  θα φτιάξουμε και όσα είναι αυτά ,αντίστοιχα τόσες κουταλιές είναι και το ρύζι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται