Πίσω

Μυστικά για το: Σιρόπι για μπακλαβά

Δοσολογία στο σιρόπι

Η κατάλληλη δοσολογία εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού και την ποσότητα των φύλλων που θα βάλουμε στο γλυκό.

Σε ένα ρηχό ταψί  40×27×5 εκ με 40 περίπου φύλλα κρούστας η δοσολογία   είναι 600 γρ. ζάχαρη και 500 γρ. νερό.

Λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού είναι απαραίτητες για να μην κρυσταλλώσει.

Αφού βάλουμε το γλυκό στο φούρνο και πλησιάζει προς το τέλος του ψησίματος τότε είναι στιγμή να το φτιάξουμε.

Η σωστή δοσολογία   που θα σιροπιάσεις την κατάλληλη στιγμή όσο το γλυκό είναι ζεστό ακόμα είναι η μισή επιτυχία της συνταγής.

Γι’ αυτό να σιροπιάσεις το γλυκό όταν είναι καυτό και να περιχύσεις με το ζεστό σιρόπι αμέσως.

Πώς φτιάχνεις σιρόπι;

Βάζουμε σε κατσαρόλα 500 γρ. νερό με 600 γρ. ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη

Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού δεν ανακατεύουμε ξανά.

Αφήνουμε  να βράσει για 3 λεπτά.

Τέλος, προσθέτουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.

Περιχύνουμε λίγο λίγο το γλυκό.

Μην σας τρομάζει που θα αφρίσει καθώς πέφτει καυτό πάνω στο καυτό γλυκό.

Τα καλοψημένα καυτά φύλλα ρουφάνε αμέσως το υγρό ζεστό.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και να τραβήξει όλη την υγρασία.

Γι’ αυτό η δοσολογία παίζει σημαντικό ρόλο. Πρέπει να είναι η σωστή δοσολογία πάντα σε σχέση με τα φύλλα και το μέγεθος του γλυκού.

Επιπλέον μυστικά

Αν συνεχίσουμε το ανακάτεμα μετά το βρασμό θα κρυσταλλώσει.

Προσθέστε 2-3  κουταλιές μελί στο σιρόπι κι απογειώστε την γεύση του.

Τώρα που μάθατε όλα μου τα μυστικά για την τέλεια δοσολογία, φτιάξτε τον!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται