Μπακλαβάς από την Αργυρώ. Επαγγελματική συνταγή για μπακλαβά που μένει αξέχαστος!

Μπακλαβάς από την Αργυρώ. Επαγγελματική συνταγή για μπακλαβά που μένει αξέχαστος!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
1330
  • 2 συσκ. φύλλο κρούστας
  • 300 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. καρύδια
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. μαλακό βούτυρο για το ταψί

Για το σιρόπι

  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. νερό
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Αλέθουμε πρώτα τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ με τη ζάχαρη, για να γίνουν πούδρα.

    Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

    Τα φύλλα στο ταψί

    Χρησιμοποιούμε ένα ταψί  35x27x5 εκ.

    Αλείφουμε με το μαλακό βούτυρο πολύ καλά.

    Θα κάνουμε μια στρώση με τα μισά φύλλα.

    Απλώνουμε το ένα πακέτο, στρώνοντας το ένα πάνω στο άλλο.

    Ραντίζουμε πεταχτά με το λιωμένο βούτυρο ανάμεσα τους.

    Πασπαλίζουμε σε μια στρώση τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς.

    Στρώνουμε τα υπόλοιπα, ένα-ένα, ραντίζοντάς τα πεταχτά με λίγο λιωμένο βούτυρο.

    Ακόμα και αν μας σπάσουν κάποια, τα χρησιμοποιούμε κανονικά σε στρώση.

    Με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τις άκρες που εξέχουν.

    Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει λίγο.

    Έτσι θα κοπεί ευκολότερα σε κομμάτια.

    Χαράζουμε με προσοχή με ένα κοφτερό μαχαίρι μικρά κομμάτια σε ρόμβους και περιχύνουμε την επιφάνεια με το λιωμένο χλιαρό βούτυρο.

    Το ανακινούμε ώστε να πάει παντού το βούτυρο.

    Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο νερό για να μην ανασηκώνονται οι γωνίες στο ψήσιμο.

    Ψήσιμο – Xρόνος ψησίματος

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στις αντιστάσεις.

    Τοποθετούμε το ταψί στην τελευταία κάτω σχάρα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.

    Αν δεν ψηθεί σωστά, θα υγροποιήσει το φύλλο και δεν θα μείνει τραγανό.

    Για να σιγουρευτώ ότι ψήθηκε καλά, ανασηκώνω τις γωνίες με τη λάμα του μαχαιριού.

    Πρέπει να έχει ροδίσει μέχρι κάτω και όλες τις στρώσεις πάνω και κάτω να έχουν χρυσορόδινο χρώμα.

    Ετοιμάζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε.

    Μάθε ακόμη τα μυστικά μου:

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μαθαίνω για:
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται