Πίσω

Πως να φτιάξεις pancakes εύκολα

Κανείς δεν αντιστέκεται σε ένα  με την σωστή υγρασία και υπέροχη γεύση! Για να γίνουν , λαχταριστά και μοναδικά, ακολουθήστε την αυθεντική εκτέλεση και όλα τα μυστικά που σας έχω παρακάτω για σίγουρη επιτυχία.

Μην ανακατεύεις πολλή ώρα το μίγμα σου

Γιατί ανακατεύοντας τα υγρά υλικά με το αλεύρι, αρχίζει και αναπτύσσεται το πλέγμα της γλουτένης. Δηλαδή αρχίζει με το πολύ ανακάτεμα η ζύμη να γίνεται λαστιχωτή, με αποτέλεσμα  να βγουν ελαστικά.

Γι’ αυτό λοιπόν αν θέλετε αέρινα , ανακατέψτε υγρά και στερεά υλικά τόσο όσο να αναμιχθούν τα υλικά και να μην βλέπετε το αλεύρι. Αυτό είναι αρκετό. Μετά ξεκουράστε το μίγμα.

Ξεκούρασε οπωσδήποτε 

Αφού τον ετοιμάσεις, ξεκούρασε οπωσδήποτε το χυλό. Με την αναμονή σταματάει να αναπτύσσεται το πλέγμα της γλουτένης. Όσο ξεκουράζεται ο χυλός , το αλεύρι απορροφάει σιγά σιγά την υγρασία από τα υγρά υλικά.

Γάλα ή ξινόγαλο στο μίγμα;

Αν θέλεις  να γίνουν φανταστικά στη γεύση, φουσκωτά,  και αέρινα, χρησιμοποίησε στο μίγμα ξινόγαλο αντί για γάλα. Η οξύτητα του  μαζί με τα διογκωτικά, τα κάνουν φουσκωτά,  και πεντανόστιμα.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξινόγαλο με γάλα, κρέμα γάλακτος, ή γιαούρτι. Αλλά με το ξινόγαλο, η γεύση και η υφή τους, είναι το κάτι άλλο. Αν δεν έχετε ξινόγαλο, δείτε εδώ πώς μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μόνοι σας.

Απαραίτητο το κοσκίνισμα

Οπωσδήποτε πρέπει να κοσκινίσεις τα στερεά υλικά γιατί έτσι θα διαλυθούν τυχόν κομπάκια από το αλεύρι αλλά και θα χρειαστεί λιγότερο ανακάτεμα το μίγμα, αφού θα απορροφηθούν πιο εύκολα τα υγρά υλικά από το αλεύρι.

Τι αλεύρι να βάλεις;

Χρησιμοποιήστε αλεύρι μαλακό. Το μίγμα γίνεται αέρινο και πιο σπογγώδες, με τρυπούλες ανάμεσα τους βγαίνουν πιο ζουμερά με περισσότερη υγρασία μετά το ψήσιμο. Όμως, εάν δεν έχετε μαλακό, χρησιμοποιήστε αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Δυνατή ή χαμηλή φωτιά;

Ένα καυτό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, ελαφρά λαδωμένο, είναι ιδανικό για να δώσει σχήμα γρήγορα, να γίνουν παχιά  και να ροδίσουν γρήγορα.

Αν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, τότε η ζύμη που θα πέσει στο τηγάνι θα απλώσει και θα αρχίσει να ρουφάει την λιπαρή ουσία. Αποτέλεσμα; Θα έχεις λεπτά πανιασμένα.

Αν είναι πολύ δυνατή η φωτιά, τότε θα ροδίσει γρήγορα απ’ έξω δεν θα προλάβει να φουσκώσει και να ψηθεί εσωτερικά σωστά.

Επίσης, για καλύτερο ψήσιμo  κάθε φορά που ρίχνεις μίγμα στο τηγάνι σου, άλειψε πριν το ζεστό τηγάνι με λιωμένο βούτυρο.

Μην τα αναποδογυρίζεις πολλές φορές  στο τηγάνι

1 φορά είναι αρκετή. Μια φορά τα γυρνάμε όταν εμφανιστούν μικρές τρυπούλες στην επιφάνειά τους και φουσκώσουν. Τότε, τα αναποδογυρίζουμε.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται