Πίσω

Γαλοπούλα θερμίδες

Ανήκει στην κατηγορία των λευκών κρεάτων, η κατανάλωση των οποίων είναι συγκριτικά καλύτερη από αυτή των κόκκινων. Η κατανάλωση της  στην Ελλάδα δεν είναι τόσο συχνή, καθώς έχει συνδεθεί κυρίως με γιορτές όπως αυτή των Χριστουγέννων. Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως θρεπτικό είδος κρέατος, με πολλούς πιθανούς τρόπους μαγειρέματος. Οι συνταγές αν εκτελεστούν με σωστό τρόπο είναι εξαιρετικές.

Θρεπτική Αξία και Οφέλη και θερμίδες

Πρόκειται για ένα είδος λευκού κρέατος με σημαντική περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Σε 100 γραμμάρια περιέχονται 29 γραμμάρια πρωτεΐνης, 3,80 γραμμάρια λίπος ενώ περιέχει στο σύνολο περίπου 160 θερμίδες.

Οι περιεκτικότητα στα παραπάνω θρεπτικά συστατικά διαφοροποιείται λίγο ανάλογα με το μέρος του ζώου που καταναλώνουμε. Το στήθος είναι το πιο πλούσιο μέρος σε πρωτεΐνη. Ακόμα, περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σελήνιο, ψευδάργυρο και σίδηρο.

Η κατανάλωση τροφών, όπως η γαλοπούλα, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη βοηθούν στην αύξηση του αισθήματος του κορεσμού, πράγμα που σημαίνει ότι κάνουν ένα άτομο να αισθάνεται χορτάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επίσης, η πρόσληψη αρκετής πρωτεΐνης βοηθά στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και διατηρεί σταθερά τα επίπεδα ινσουλίνης μετά τα γεύματα μας.

Πρόκειται για μια τροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα προκαλέσει την αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Για άτομα με διαβήτη, η ένταξη της γαλοπούλας στη διατροφή τους, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα σε λογικά επίπεδα.

Τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, μπορούν επιπλέον να βοηθήσουν στην αύξηση των επιπέδων της «καλής» HDL χοληστερόλης στο σώμα σας. Η χοληστερόλη HDL ταξιδεύει μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και βοηθά στην απομάκρυνση της «κακής» LDL χοληστερόλης. Η LDL χοληστερόλη μπορεί να βλάψει τα τοιχώματα των αρτηριών και να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται