Κεμπάπ με σπιτικές πίτες

Δύσκολη
0:35

6

20 λεπτά

15 λεπτά

κεμπάπ της Αργυρώς

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ

Εξοπλισμός

Κόσκινο

Μίξερ με κάδο

Σχάρα

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ

Εκτέλεση

ΤΟ ΜΙΓΜΑ

  1. Θα ζυμώσουμε το μείγμα  στο γάντζο του μίξερ για πιο αφράτο αποτέλεσμα.
  2. Τοποθετούμε στον κάδο τον κιμά τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
  3. Λίγο λίγο ρίχνουμε και το νερό.
  4. Ζυμώνουμε για 8΄-10΄ συνεχώς μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς από το ζύμωμα.
  5. Τον βάζουμε σε μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες στο ψυγείο.

Η ΖΥΜΗ

  1. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό.
  2. Ανακατεύουμε και λίγο λίγο ρίχνουμε το νερό μέχρι  να μαζευτεί σε μπάλα και να μην κολλάει στα χέρια.
  3. Την αφήνουμε  σκεπασμένη σε μπολ να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα.
  4. Τότε την ξαναζυμώνουμε και παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμη στο χέρι μας και ανάμεσα στις παλάμες το ανοίγουμε σε πίτα.
  5. Έχουμε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνουμε για 3΄-4΄από κάθε πλευρά.
  6. Μπορούμε να τις ψήσουμε και στη σχάρα του φούρνου.

ΨΗΣΙΜΟ-ΧΡΟΝΟΣ

  1. Εάν έχουμε σούβλες για κεμπάπ (πλακέ) ντύνουμε κάθε μια με κιμά δίνοντας μακρόστενο και πλακέ σχήμα.
  2. Τα ψήνουμε, για 6΄-8΄ κάθε πλευρά.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  1. Σερβίρουμε  με κομμένες πίτες στα 4, με φέτες ψητής ντομάτας, ροδέλες κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
  2. Προσωπικά με τρελαίνει αυτή η γεύση με γιαούρτι.
  3. Είναι ο τέλειος συνδυασμός.
Απόρρητο