Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Σχάρα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ
Εκτέλεση
ΤΟ ΜΙΓΜΑ
- Θα ζυμώσουμε το μείγμα στο γάντζο του μίξερ για πιο αφράτο αποτέλεσμα.
- Τοποθετούμε στον κάδο τον κιμά τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
- Λίγο λίγο ρίχνουμε και το νερό.
- Ζυμώνουμε για 8΄-10΄ συνεχώς μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς από το ζύμωμα.
- Τον βάζουμε σε μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες στο ψυγείο.
Η ΖΥΜΗ
- Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό.
- Ανακατεύουμε και λίγο λίγο ρίχνουμε το νερό μέχρι να μαζευτεί σε μπάλα και να μην κολλάει στα χέρια.
- Την αφήνουμε σκεπασμένη σε μπολ να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα.
- Τότε την ξαναζυμώνουμε και παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμη στο χέρι μας και ανάμεσα στις παλάμες το ανοίγουμε σε πίτα.
- Έχουμε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνουμε για 3΄-4΄από κάθε πλευρά.
- Μπορούμε να τις ψήσουμε και στη σχάρα του φούρνου.
ΨΗΣΙΜΟ-ΧΡΟΝΟΣ
- Εάν έχουμε σούβλες για κεμπάπ (πλακέ) ντύνουμε κάθε μια με κιμά δίνοντας μακρόστενο και πλακέ σχήμα.
- Τα ψήνουμε, για 6΄-8΄ κάθε πλευρά.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Σερβίρουμε με κομμένες πίτες στα 4, με φέτες ψητής ντομάτας, ροδέλες κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
- Προσωπικά με τρελαίνει αυτή η γεύση με γιαούρτι.
- Είναι ο τέλειος συνδυασμός.