Εκτέλεση
Θα ζυμώσουμε το μείγμα στο γάντζο του μίξερ για πιο αφράτο αποτέλεσμα.
Το μίγμα
Τοποθετούμε στον κάδο τον κιμά τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Λίγο λίγο ρίχνουμε και το νερό.
Ζυμώνουμε για 8΄-10΄ συνεχώς μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς από το ζύμωμα.
Τον βάζουμε σε μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες στο ψυγείο.
Για τις πίτες
Η ζύμη
Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό.
Ανακατεύουμε και λίγο λίγο ρίχνουμε το νερό μέχρι να μαζευτεί σε μπάλα και να μην κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε σκεπασμένη σε μπολ να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα.
Τότε την ξαναζυμώνουμε και παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμη στο χέρι μας και ανάμεσα στις παλάμες το ανοίγουμε σε πίτα.
Έχουμε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνουμε για 3΄-4΄από κάθε πλευρά.
Μπορούμε να τις ψήσουμε και στη σχάρα του φούρνου.
Ψήσιμο-χρόνος
Εάν έχουμε σούβλες για κεμπάπ (πλακέ) ντύνουμε κάθε μια με κιμά δίνοντας μακρόστενο και πλακέ σχήμα.
Τα ψήνουμε, για 6΄-8΄ κάθε πλευρά.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε με κομμένες πίτες στα 4, με φέτες ψητής ντομάτας, ροδέλες κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Προσωπικά με τρελαίνει αυτή η γεύση με γιαούρτι.
Είναι ο τέλειος συνδυασμός.