Μπιφτέκια μοσχαρίσια

Μπιφτέκια μοσχαρισια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Ελαφριά με λίγες θερμίδες για πεντανόστιμα μοσχαρίσια μπιφτέκια. Χωρίς προσθήκη ψωμιού και με λίγα λιπαρά είναι η ιδανική συνταγή για όσους κάνουν δίαιτα ή διατροφή.

Δύσκολη
0:20

6

5 λεπτά

15 λεπτά

μπιφτέκια μοσχαρίσια

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

Συμβουλή Ειδικού

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Ένα από τα συχνότερα γεύματα σε μια δίαιτα απώλειας βάρους. Το μπιφτέκι από άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, εκτός από την πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, μας δίνει και τον απαραίτητο σίδηρο που χρειαζόμαστε ώστε να αποτραπούν συμπτώματα όπως αδυναμίας, κόπωση, ζαλάδες που συχνά συναντιούνται σε αυστηρές δίαιτες αδυνατίσματος. Ο συνδυασμός με χόρτα μας εφοδιάζει με τις απαραίτητες φυτικές ίνες που χρειαζόμαστε για την σωστή λειτουργία του εντέρου.

Εξοπλισμός

Ταψί

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεκινάμε ζυμώνοντας τον μοσχαρίσιο κιμά.
  2. Επειδή είναι χωρίς ψωμί χρειάζονται πολύ καλό ζύμωμα ώστε να αφρατέψει καλά το μείγμα.
  3. Μην ξεχνάτε ότι δεν έχουμε λίπος στον κιμά και πρέπει τα μοσχαρίσια μπιφτέκια, να πάρουν νοστιμιά και υγρασία από τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
  5. Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο για να ενωθούν καλά οι γεύσεις.
  6. Πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια.
  7. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα μπιφτέκια, ένα-ένα σε σακούλες τροφίμων, καλά κλεισμένες, στην κατάψυξη.
  8. Αφού τα πλάσουμε τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα. Κάτω από την σχάρα του φούρνου βάζουμε ταψί για να στάζουν τα υγρά.
  9. Ψήνουμε τα μοσχαρίσια μπιφτέκια στο φούρνο για 15΄, αφού τον έχουμε προθερμάνει πριν στους 200°C.

ΨΗΣΙΜΟ ΣΕ BBQ

  1. Λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο τη σχάρα που θα ψήσουμε.
  2. Χωρίς να τα πιέζουμε τα ψήνουμε στη σχάρα, από 5′ έως 7′ λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Κάθε 1′ με 2′ τα γυρνάμε ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Απόρρητο