Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Διαλέγουμε πατάτες μέτριες, με κίτρινη σάρκα, γιατί είναι πιο γλυκιές στη γεύση.
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες (χωρίς να αφαιρέσουμε την φλούδα).
- Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με νερό.
- Ξεκινάμε να τις βράζουμε με κρύο νερό για να μην σκάσουν και ανοίξουν με το βράσιμο.
- Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται με τη λάμα του μαχαιριού.
- Μετράμε το χρόνο από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
- Οι πατάτες πρέπει να μαλακώσουν στην καρδιά τους αλλά όχι να λιώσουν..
- Στραγγίζουμε τις πατάτες σε σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να πέσει η θερμοκρασία τους και να μπορούμε να τις πιάσουμε.
- Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι όσο είναι ακόμα ζεστές οι πατάτες και θα απορροφήσουν καλύτερα
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (αυγά, σέλερι, φρέσκα κρεμμυδάκια, αγγουράκι τουρσί, πιπεριά, το γιαούρτι, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη).
- Ανακατεύουμε απαλά.
- Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι ή ξύδι.
- Την βάζουμε να παγώσει στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.