Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
Εκτέλεση
- Βάζουμε πρώτα όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μπολ και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μοσχάρι, ανακατεύουμε να καλυφθεί και σκεπάζουμε το μπολ.
- Μαρινάρουμε για 4 ώρες, το περισσότερο για 24 ώρες (πάντα στο ψυγείο).
- Περνάμε τα κομμάτια κρέατος εναλλάξ με τα χρωματιστά λαχανικά στο καλαμάκι.
- Αλατοπιπερώνουμε τα σουβλάκια.
- Ψήνουμε τα μοσχαρίσια σουβλάκια στη σχάρα για περίπου 3΄- 4΄ από κάθε πλευρά.
ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
- Βάζουμε σε μπολ το κους κους και τις σταφίδες, καλύπτουμε με τον βραστό ζωμό ή νερό.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 10΄ ώστε να μαλακώσει.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά να μαραθούν, ανακατεύοντας τα για λίγα λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κους κους διαλύοντας το με ένα πιρούνι για να γίνει σπυρωτό.
- Προσθέτουμε το μπαλσάμικο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τη σαλάτα κους κους και γιαούρτι.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Η μαρινάδα πρέπει να σκεπάζει καλά το κρέας αλλιώς ανακατεύουμε συχνά ώστε να καλύπτεται.
- Μπορούμε να μαρινάρουμε από 4 έως 24 ώρες.
- Η μαρινάδα μαλακώνει σπάει τις ίνες του κρέατος και δίνει έξτρα νοστιμιά.
- Ψήνουμε τα σουβλάκια σε ψηλή φωτιά.