Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τον κιμά (και τα δύο είδη) καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια.
- Ζυμώνουμε το μείγμα πολύ καλά µε το εξάρτημα ζυμώματος για 10 λεπτά, μέχρι ο κιμάς να ασπρίσει.
- Αν τον ζυμώσουμε στο χέρι, θέλει πολύ καλό ζύμωμα, έως ότου αλλάξει χρώμα.
- Αφήνουμε το μείγμα σε μπολ, σκεπασμένο, να σταθεί 2 ώρες στο ψυγείο.
- Πλάθουμε σε σουτζουκάκια και τα πατάμε στις παλάμες µας, να γίνουν πλακέ.
- Τα ψήνουμε στη σχάρα (στα κάρβουνα 5 λεπτά από κάθε πλευρά) ή σε ταψάκι µε σχάρα στο φούρνο, στους 200οC, για 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια γιαουρτλού με ψητές ντοµάτες σαλάτα.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Προσθέτουμε μέσα στο μπολ την πάπρικα, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ένα.