Βίδες με κρεμώδη σάλτσα καρυδιών

Μακαρόνια με ροκφόρ και καρύδια. Φτιάξτε την με βίδες ή με τα ζυμαρικά που αγαπάτε. Εύκολη και γρήγορη με φανταστική κρεμώδη σάλτσα!

Δύσκολη
0:15

4

5 λεπτά

10 λεπτά

Βίδες με κρεμώδη σάλτσα καρυδιών

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΩΔΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΥΔΙΩΝ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΩΔΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΥΔΙΩΝ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο ολόκληρο για 1΄.
  2. Το αφαιρούμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μπλε τυρί.
  3. Βοηθάμε με την κουτάλα να λιώσει και στη συνέχεια περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος light.
  4. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα τυριού για 2-3΄ και να κρεμώσει η σάλτσα.
  5. Προσθέτουμε τα καρύδια, 2-3 κουταλιές τριμμένο τυρί, μπόλικο πιπέρι κι ανακατεύουμε.

ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

  1. Έχουμε βράσει τις βίδες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι, τις μοιράζουμε σε 4 πιάτα και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τυριού και καρυδιών.
  2. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
  3.  

Tips

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά για πιο ζουμερή σάλτσα.
Απόρρητο