Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΩΔΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΥΔΙΩΝ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΩΔΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΥΔΙΩΝ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο ολόκληρο για 1΄.
- Το αφαιρούμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μπλε τυρί.
- Βοηθάμε με την κουτάλα να λιώσει και στη συνέχεια περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος light.
- Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα τυριού για 2-3΄ και να κρεμώσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τα καρύδια, 2-3 κουταλιές τριμμένο τυρί, μπόλικο πιπέρι κι ανακατεύουμε.
ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- Έχουμε βράσει τις βίδες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι, τις μοιράζουμε σε 4 πιάτα και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τυριού και καρυδιών.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Tips
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά για πιο ζουμερή σάλτσα.