Φτιάξτε την με βίδες ή με τα ζυμαρικά που αγαπάτε. Εύκολη και γρήγορη συνταγή με φανταστική κρεμώδη σάλτσα που πρέπει να...

Φτιάξτε την με βίδες ή με τα ζυμαρικά που αγαπάτε. Εύκολη και γρήγορη συνταγή με φανταστική κρεμώδη σάλτσα που πρέπει να δοκιμάσετε!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
22

Για τις βίδες με κρεμώδη σάλτσα καρυδιών

  • 500 γρ. ζυμαρικά βίδες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 φλ. θρυμματισμένο μπλε τυρί
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος light
  • 3/4 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • Τριμμένο τυρί για το γαρνίρισμα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο νερό από αυτό που βράζουν τα ζυμαρικά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη σάλτσα

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο ολόκληρο για 1΄.

    Το αφαιρούμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μπλε τυρί.

    Βοηθάμε με την κουτάλα να λιώσει και στη συνέχεια περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος light.

    Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα τυριού για 2-3΄ και να κρεμώσει η σάλτσα.

    Προσθέτουμε τα καρύδια, 2-3 κουταλιές τριμμένο τυρί, μπόλικο πιπέρι κι ανακατεύουμε.

    Για τα ζυμαρικά

    Έχουμε βράσει τις βίδες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι, τις μοιράζουμε σε 4 πιάτα και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τυριού και καρυδιών.

    Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά για πιο ζουμερή σάλτσα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται