Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ
- Βράζουμε και στραγγίζουμε καλά τα ζυμαρικά.
- Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε φρυγανιά σε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκατοστά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το λουκάνικο για 4-5’.
- Αποσύρουμε και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
- Ρίχνουμε το μείγμα στα ζυμαρικά και προσθέτουμε τις ελιές.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το ανθότυρο και το κεφαλοτύρι (κρατάμε 2 κ.σ. κεφαλοτύρι για το τέλος).
- Τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τα μισά ζυμαρικά στη φόρμα.
- Κάνουμε μία στρώση φέτες ντομάτας και πασπαλίζουμε την μισή γραβιέρα.
- Στρώνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά, καλύπτουμε με ντομάτες, τελειώνουμε την γραβιέρα και το κεφαλοτύρι.
- Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε για 45’ στους 180 C.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια.
- Εάν σας άρεσε αυτή η καλοκαιρινή μακαρονόπιτα, δοκιμάστε να φτιάξετε και την παρακάτω συνταγή για καλοκαιρινή μακαρονάδα!
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ









