Μια μακαρονάδα που θα ετοιμάσετε σε χρόνο ρεκόρ και θα την ευχαριστηθείτε στο τραπέζι μαζί με τους αγαπημένους σας.

Μια μακαρονάδα που θα ετοιμάσετε σε χρόνο ρεκόρ και θα την ευχαριστηθείτε στο τραπέζι μαζί με τους αγαπημένους σας.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για την καλοκαιρινή μακαρονάδα

  • 500 γρ. βίδες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
  • 300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1/2 φλ. ελιές κομμένες σε φέτες
  • 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την μακαρονάδα

    Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε.

    Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για 5΄-6΄.

    Προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για 2΄-3΄.

    Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φέτα, τα ντοματίνια, τις ελιές, τον βασιλικό και την κάππαρη.

    Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά. Ανακατεύουμε να λιώσει η φέτα με τη θερμοκρασία της κατσαρόλας.

    Ρίχνουμε τις βίδες και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

    Σερβίρεται ζεστή αμέσως ή κρύα σαν σαλάτα.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×