• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 πακέτο λινγκουϊνι ή σπαγγέτι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Για τη σάλτσα
  • 4 χωριάτικα λουκάνικα ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ φλ. ελιές (απυρήνωτες)
  • Για τη γέμιση
  • 3 αυγά
  • 500 γραμ. ανθότυρο
  • ¼ φλ. κεφαλοτύρι
  • 3 ντομάτες
  • 2 φλ. γραβιέρα τριμμένη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καλά προθερμασμένος φούρνος

    Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσει η επιφάνεια

    Καλοκαιρινή μακαρονόπιτα

    Βράζουμε και στραγγίζουμε καλά τα ζυμαρικά.

    Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

    Βουτυρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε φρυγανιά σε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκατοστά.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το λουκάνικο για 4-5’.

    Αποσύρουμε και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

    Ρίχνουμε το μείγμα στα ζυμαρικά και προσθέτουμε τις ελιές.

    Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

    Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το ανθότυρο και το κεφαλοτύρι (κρατάμε 2 κ.σ. κεφαλοτύρι για το τέλος).

    Τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

    Βάζουμε τα μισά ζυμαρικά στη φόρμα.

    Κάνουμε μία στρώση φέτες ντομάτας και πασπαλίζουμε την μισή γραβιέρα.

    Στρώνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά, καλύπτουμε με ντομάτες, τελειώνουμε την γραβιέρα και το κεφαλοτύρι.

    Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε για 45’ στους 180 C.

    Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια.

    Εάν σας άρεσε αυτή η καλοκαιρινή μακαρονόπιτα, δοκιμάστε να φτιάξετε και την παρακάτω συνταγή για καλοκαιρινή μακαρονάδα!

    Διαφήμιση

    Εσύ ποια άλλη μακαρονόπιτα θα ήθελες να δοκιμάσεις;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται