Καλοκαιρινή μακαρονόπιτα
Βράζουμε και στραγγίζουμε καλά τα ζυμαρικά.
Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε φρυγανιά σε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκατοστά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το λουκάνικο για 4-5’.
Αποσύρουμε και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Ρίχνουμε το μείγμα στα ζυμαρικά και προσθέτουμε τις ελιές.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το ανθότυρο και το κεφαλοτύρι (κρατάμε 2 κ.σ. κεφαλοτύρι για το τέλος).
Τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα μισά ζυμαρικά στη φόρμα.
Κάνουμε μία στρώση φέτες ντομάτας και πασπαλίζουμε την μισή γραβιέρα.
Στρώνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά, καλύπτουμε με ντομάτες, τελειώνουμε την γραβιέρα και το κεφαλοτύρι.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε για 45’ στους 180 C.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια.
Εάν σας άρεσε αυτή η καλοκαιρινή μακαρονόπιτα, δοκιμάστε να φτιάξετε και την παρακάτω συνταγή για καλοκαιρινή μακαρονάδα!