Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕµΙΣΤΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕµΙΣΤΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά 3 κ.σ. ελαιόλαδο ή σκορδόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 6-7 λεπτά, να ροδίσει ολόγυρα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μαλακώσει.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε το μείγμα από την εστία.
- Όταν κρυώσει, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, 4 κ.σ. τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που προτείνει η συσκευασία τους. Τα βγάζουμε με προσοχή για να μη σπάσουν και τα κρυώνουμε με νερό.
- Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 24 x 35 εκ. και ρίχνουμε 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος στο ταψί και πασπαλίζουμε με τα μισά τυριά.
- Γεμίζουμε τα ζυμαρικά με το μείγμα του κιμά και τα τοποθετούμε στο ταψί κοντά το ένα στο άλλο.
- Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
- Ψήνουμε το φαγητό σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του.
- Σερβίρουμε τα κοχύλια γεμιστά µε τυριά ζεστά, όσο ακόμα είναι ζουμερά, γιατί, όσο μένουν στο ταψί και κρυώνουν τα ζυμαρικά, ρουφούν τη σάλτσα και στεγνώνουν.