Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Πυρίμαχο σκεύος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε τα λαζάνια με λαχανικά, προθερμαίνοντας το φούρνο στους 200ºC.
- Λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ολόκληρο για 4′-5′.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα και το θυμάρι και βράζουμε για 10′.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό. Αν χρειάζεται προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά για 5′, μέχρι να μαραθούν ελαφρά.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε το κατίκι με το κεφαλοτύρι και τρίβουμε πιπέρι.
- Στρώνουμε 6 λαζάνια ωμά στο λαδωμένο πυρέξ και καλύπτουμε με ένα φλιτζάνι σάλτσα, το 1/3 των λαχανικών, το 1/3 των τυριών (κατίκι και κεφαλοτύρι) και το 1/3 από το κασέρι.
- Επαναλαμβάνουμε 2 φορές τις στρώσεις. Λαζάνια, σάλτσα, τυριά, κασέρι. Τελειώνουμε με κασέρι.
- Καλύπτουμε με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20′.
- Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο για 10′- 15′ επιπλέον.