Λαζάνια με λαχανικά και μπεσαμέλ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Χρώμα, γεύση, νοστιμιά, όλα σε ένα. Ιδανικό για τα τραπέζια σας!

Λαζάνια με λαχανικά και μπεσαμέλ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Χρώμα, γεύση, νοστιμιά, όλα σε ένα. Ιδανικό για τα τραπέζια σας!

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
288
  • 18 λαζάνια
  • 500 γρ. κατίκι
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι
  • 300 γρ. κασέρι
  • 2 κολοκύθια
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 καρότα
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι

Για τη σάλτσα

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 kg ντομάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κλων. θυμάρι
  • 4 κ.σ. βασιλικός
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ξεκινάμε τα λαζάνια με λαχανικά, προθερμαίνοντας το φούρνο στους 200ºC.

    Λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ.

    Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ολόκληρο για 4′-5′.

    Προσθέτουμε τη ντομάτα και το θυμάρι και βράζουμε για 10′.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό. Αν χρειάζεται προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά για 5′, μέχρι να μαραθούν ελαφρά.

    Αλατοπιπερώνουμε.

    Ανακατεύουμε το κατίκι με το κεφαλοτύρι.

    Τρίβουμε πιπέρι.

    Στρώνουμε 6 λαζάνια ωμά στο λαδωμένο πυρέξ και καλύπτουμε με ένα φλιτζάνι σάλτσα, το 1/3 των λαχανικών, το 1/3 των τυριών (κατίκι και κεφαλοτύρι) και το 1/3 από το κασέρι.

    Επαναλαμβάνουμε 2 φορές τις στρώσεις. Λαζάνια, σάλτσα, τυριά, κασέρι. Τελειώνουμε με κασέρι.

    Καλύπτουμε με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20′.

    Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο για 10′- 15′ επιπλέον.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται